iCloud Verilerine Nasıl Ulaşırım, Nasıl Silerim ?

iCloud Apple kullanıcıları için geliştirilen bir saklama, yedekleme ve iletme sistemidir. Kablosuz olarak çalışan bulut sistemi cihazlar arası iletimi kolaylıkla sağlıyor. Kişisel verilerinizi saklamanıza, yedeklemenize ve başka cihazlara aktarmanıza yardımcı oluyor. Herhangi bir Apple cihazınız ile yaptığınız video ya da fotoğraf çekimini Apple cihazınız ile bağlantılı diğer bütün hesaplardan otomatik olarak görmenizi sağlıyor. iCloud kullanmak için güncellenmiş ios sürümünü yüklemeniz gerekiyor. Apple kimliğiniz ile oluşturduğunuz Apple hesabınız ile iCloud’unuzu oluşturmuş oluyorsunuz. Mac için Lion işletim sisteminde olmanız ve son sürümü yükleyerek, sistem tercihleri arasından iCloud ayarlarını yapmanız gerekiyor.

iCloud hesabıma nasıl girerim ?

iCloud’da kişisel tüm verileriniz yedeklenir ve saklanır. Ancak herhangi bir dosya, fotoğraf ya da video gibi kişisel verileriniz arasından silmek istediğiniz olduğunda silme işleminin kalıcı olması için yapmanız gereken birkaç detay bulunmaktadır. Peki, iCloud’da saklanan fotoğrafları ve tüm verileri nasıl silersiniz?

iCloud fotoğraflara nasıl ulaşırım

iCloud’da verileri silmek için ilk yapmanız gereken ios cihazını kullanarak temizlik işlemini gerçekleştirmek oluyor. İos cihazınızdan ayarlara girerek iCloud ve depolamayı yönet seçenekleri üzerinden devam etmelisiniz. Daha sonra dokümanlar ve veri sayfasında en altta göreceğiniz tümünü göster sekmesinde iCloud hesabınıza ulaşan ve veri yedeklemesi yapan uygulamaların tümünü göreceksiniz. Her uygulama için ayrı ayrı olmak üzere tümünü sil seçeneği ile silme işleminizi geri dönüş olmamak üzere yapabilirsiniz.

icloud veri silme

iCloud eski yedekleri yükleme

Verilerinizi kalıcı olarak silmek için diğer bir seçenek ise Windows için bulunan iCloud hesabınız ile işlem yapmak oluyor. Apple hesabınızla giriş yaparak ana ekranınızda bulunan saklama alanı içerisindeki alanı yönet sekmesine gelmelisiniz. Sol taraftan seçeceğiniz uygulama sayesinde karşınıza çıkan sil butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak her silme işleminde olduğu gibi yine tümünü silme seçeneğiniz olmadığı için her uygulama için tek tek silme işlemini yapmanız gerekiyor.

SinanAbi

Sinan abi, sağlık sektöründe çalışan, wordpress, arama motoru optimizasyonu, içerik yönetiminde kendini geliştirmiş, spor yapmayı seven kişilik :)

Bu konuyla ilgili yorumunuzu yazın