Muz Yemenin Faydaları, Zararlar ve Besin Değerleri

Dünyada en fazla tüketilen meyvelerden biri, muz tropikal meyvesidir. Muz aşırı tüketilmekle birlikte kolay erişebilen bir meyvedir. Muz bolca besleyici bir meyvedir. Muzda bolca vitamin ve mineral bulunmaktadır. İshalin bir numaralı ilacı olan muz, protein ve yağ asitleri bakımından çok zengindir. Ekonomik düzeyi düşük olan ülkelerde çocuklar vücut gelişimini tamamlamak için muz tüketmektedir. Muz kemik gelişimini hızlandırarak kemikleri güçlendirmektedir. Muz kemikleri güçlendirerek kemik erimesine iyi gerekmektedir. Muzda aynı zamanda bolca demir, fosfor, kalsiyum ve potasyum içermektedir. Muz aynı zamanda B1, B2, C, A ve E vitaminlerini bulundurmaktadır.

Hamilelikte muz yemenin faydaları

Hamilelik döneminde kan basıncını düşüren muz ilk aylarda meydana gelen sindirim bozuklukları ve mide bulanıklarını önlemektedir. Lifleri güçlendiren muz bebek gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Vücuda enerji sağlayan muz hamilelik sırasında oluşan halsizliği önlemektedir.

Muz Yemenin Faydaları, Zararlar ve Besin Değerleri

Muz tüketiminin mideye yararları

Muz içinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde mideye iyi gelmektedir. İltihap önleyici olan muz mide de iltihap meydana gelmesini önlemektedir. Sindirimi düzenleyen muz mide hastalıklarını önlemektedir. Hazımsızlığa iyi gelen muz bağırsakları hızlandırmaktadır.

Muz yemenin kemiklere faydası

Muz kemikleri güçlendirerek kemik hastalıklarının oluşumunu önlemektedir. Muzda bulunan kalsiyum kemik erimesine iyi gelmektedir. Muzun içinde bulundurduğu yağ asitleri bağışıklık sistemini güçlendirerek vücutta bakteri oluşumunu önlemektedir.

Muz şişkinlikleri giderir mi ?

Muz darbe ya da herhangi bir rahatsızlıktan dolayı meydana gelen şişlikleri gidermektedir. İçinde bolca B6 vitamini bulunduran muz beyaz kan üreterek şişkinliklerde meydana gelen kirli kanı beyaz kan üreterek yok etmektedir.

Muz sindirim sistemine iyi gelirmi

Sindirimi düzenleyen muz sindirim rahatsızlıklarını önlemektedir. İshalin bir numaralı ilacı olan muz bağırsakları çalıştırarak sindirim rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Kabızlık sırasında muz tüketilmesi önerilmez. Muz hazımsızlık sırasında midenin üstünde oluşan şişkinliğe iyi gelmektedir.

Muz yemenin faydaları

Muz kalp kaslarını güçlendiriyor.

Vücutta bulunan hücreleri yenileyerek güçlendiriyor.

Muz akciğerleri temizlemektedir.

Adet halinde kan akışını hızlandırarak ağrıları önlemektedir.

Yağ yakıcı ve kilo vermeye yardımcıdır.

Yaş ilerledikçe ciltte oluşan kırışıklıkları önlemektedir.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu mikroplardan korur.

Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.

Yapıcı ve onarıcıdır yaraları iyileştirir.

Kan basıncını düşürerek tansiyona iyi gelir.

Muzun Zararları Var Mıdır ?

Muz mide asidini artırmaktadır. Zayıflamak için gün boyunca sadece muz tüketilirse hazımsızlığa neden olur. İçinde bolca nişasta bulunduğu için şeker hastalarının tüketmesi sakıncalıdır. Çok tüketildiğinde gaz yapıp mide ekşimesi meydana getirebilir. Kabızlık oluşturabilmektedir.

Muzun besin değerleri

100 gram
1 adet
Demir
0,55
0,4
A vitamini
38
28,2
C vitamini
12
9
Sodyum
1
0,8
Potasyum
393
294,8
Protein
1,15
0,9
Yağ
0,18
0,1
Karbonhidrat
21,39
16
Kolesterol
0
0
Kalsiyum
9
6,8

Muz hangi hastalıklara iyi gelir

Muz içinde bulundurduğu demir ve fosfor sayesinde yapıcı ve onarıcıdır.

Bolca kalsiyum bulunduran muz kemik erimesini önlemektedir.

Muz yüzde bulunan gözenekleri açar.

Gebelik sırasında sindirimi düzenleyen muz mide bulantılarını önlemektedir.

Muz cild kırışıklıklarını önler.

Muz kemik erimesine iyi gelir.

Yorum yapın