En Az Yakan Klima 2018

Bazı ürünleri sadece bir kez satın alıyoruz. Uzunca bir süre evimizin demir başı haline gelen bu ürünleri zamanında yüksek fiyatlar vererek az yakan klimayı almanın daha mantıklı bir seçenek olacağı unutulmamalıdır. Peki ama doğru klimayı nasıl tercih etmek gerekiyor? Öncelikle mekanın ne kadar büyük olduğunu ve ne sıklıkla klima kullanacağınızı göz önüne alarak BTU hesaplamaları yapmalısınız. Bunun için internet üzerinde pek çok farklı araç bulunuyor. BTU hesaplamanın hazır formülleri olsa da bölgeden bölgeye ve nem oranına göre farklılık göstereceği için özellikle profesyonel biriyle hesaplamanızı tavsiye ederim.

Ampul Kadar Elektrik Harcayan Klima

İlk duyduğumda ampul kadar az elektrik harcayan klima sözü bana çok havalı gelmişti. Düşündükçe çok genel bir tabir olduğunu hangi tip ampul yada hangi tip klima konusunun üzerinde durulması gerektiğini düşündüm. Az yakan klimalar elektrik harcama standardına ve teknolojisine göre A+, A++ ve A+++ şeklinde sınıflara ayrılmış. Hal böyle olunca hangi markayı tercih edeceğiniz tamamen sizin tercihinize kalmış.

En Az Elektrik Harcayan Klima 2018

Biraz önce de altını çizdiğimiz gibi klima markalarını farklı sınıflar içerisinde düşünebiliriz. BTU seçimi ve uygun enerji sınıfına karar verdikten sonra markaları tercih edebilirsiniz. Benim tavsiyem devamlı olarak kullanacaksanız daha kaliteli markalar seçmenizdir. Prensip olarak internet adresimizde çok fazla markaya yer vermek istemesek de sektörde öncü hale gelmiş klima markalarını siz bulabilirsiniz.

Klimalar sadece BTU ve enerji sınıfına göre ayrılmazlar. Bazı öncü firmalar farklı kullanım kolaylığını da ön plana çıkarmayı ihmal etmemişler. Örnek verecek olursak İnverter klima, ekonomik klima seçenekleri gibi markaların ürünlerine göz atmanız mümkün olabilir.

Hepsinden önemlisi yazımızın başında da değindiğimiz gibi klima seçenekleri markadan markaya değişiklik gösteren ve son derece önem arz eden bir üründür. Defalarca satın alınmayacak olması bir yana, işini doğru düzgün yapamıyorsa bu da klimanın amacının dışına çıkıldığı anlamına gelir.

Hazır konusu açılmışken klimayı sadece ısıtma yada sadece soğutma işi için kullanacak olan kişilerin de bu özellikleri ile ön plana çıkan klimalara göz atmalarını tavsiye ediyorum. Bazı klima modellerinin ısıtma bazılarının da soğutma konusunda daha iyi olduğu da unutulmamalıdır.

Yorum yapın