Antalya Ters Ev Giriş Ücreti 2023

Antalya’nın Muratpaşa bölgesinde yer alan Ters Ev Türkiye’deki en ilginç turistik yapılardan birisidir. Antalya Muratpaşa Güzeloba Mahallesi’nde yer alan Ters Ev, 2014 yılında hayata geçirildi. Dünyada yalnızca 13 örneği bulunan Antalya Ters Ev, üç girişimci tarafından tasarlanarak ziyaretçilerin kullanımına açıldı. İlginç mimari yapısıyla dikkat çeken Ters Ev’in içerisinde yer alan bütün eşyalar ters olarak dizayn edilmiştir.

Tek katlı bir ev olarak tasarlanan Antalya Ters Ev’in iç dekorasyonu her altı ayda bir değiştirilmektedir. Ters evin maliyetinin normal bir evin maliyetinin iki katı olduğu tahmin ediliyor.

Antalya Ters Ev Ziyaret Saatleri Neler?

Antalya Kundu’da yer alan Ters Ev ziyaret saatleri 09.00 ile 20.00 arasındadır. Haftanın her günü ziyaretçilerinin ağırlayan Antalya Ters Ev günün 11 saati açıktır.

Antalya Ters Ev Giriş Ücreti 

Antalya Ters Ev giriş ücreti öğrenci ve tam olarak ayrılmamıştır. Ters Ev giriş ücreti 2023 yılı itibariyle herkes için 50 lira olarak belirlenmiştir.

Antalya Ters Ev’e Nasıl Gidilir?

Antalya ilinde bulunan Ters Ev, Kundu diye adlandırılan turistik bir bölgede yer almaktadır. Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi’nde inşa edilen Antalya Ters Ev, Antalya Hava alanına 10 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Kundu oteller bölgesinde yer alan Antalya Ters Ev, Antalya’nın merkezine ise 30 dakikalık bir mesafede bulunmaktadır.

Otogardan veya hava limanından Kundu oteller bölgesine giden araçlarla Ters Ev’e nasıl gidilir ulaşım sağlanabilmektedir. Antalya’da yer alan bazı otobüs hatları da bu bölgeden geçmektedir. Otobüs ile ulaşım sağlayacak kişilerin Güzeloba Mahallesi durağında inmeleri gerekmektedir.

Antalya Ters Ev’in Özellikleri Neler?

Antalya’nın Kundu bölgesinde yer alan Ters Ev, 300 metrekarelik bir inşaat alanı üzerinde 85 metrekare olarak inşa edilmiştir. Antalya Ters Ev, Kaan Karahan, Görkem Cantürk ve Rus Tanya Makarova tarafından üç ortaklı bir turistik mekan olarak hayata geçirilmiştir. Bir yıllık bir hazırlık sürecinden sonra evin içerisindeki her şey ters olarak düzenlenmiştir.

Açıldığı günden bu yana yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Antalya Ters Ev özellikle fotoğraf meraklılarının en çok ilgi gösterdiği mekanlar arasında yer alıyor. Evde ters olarak yer alan bütün mobilyalar, dolaplar, lavabolar aynı ağırlığında ancak taban yerine tavanda yer almaktadır.

Yol Tarifi

Yorum yapın