Altın mı Dolar mı 2018

Burada sadece 2017 yılı için genel bir yorum yapılmaktadır. Yazdığımız yazıda kesinlikle “yatırım tavsiyesi” değildir.

Farklı yatırım araçları söz konusu olduğunda birden fazla yorum okumak mümkündür. Genellikle yorumların büyük bir kısmının ucu açık olduğu için hepsinin doğru olma ihtimali vardır diyebiliriz. Örneğin bundan önce ki 10 senelik grafiğe bakacak olursak her sene için sene başında “altın kazandıracak” diyen kişinin doğru söylediği sonucunu çıkarabiliriz.  Peki ama aynı miktarda para için doğru yatırım aracı nasıl seçilmelidir?

Altın mı Dolar mı Almalı

Dilerseniz 2018 yılı için değil de 2017 yılı için yorumlara göz atalım. Öncelikle 2017 yılında en çok ne kazandırdı? Bu sıralamaya göre altın ve doları geride bırakan Euro’nun daha çok kazandırdığını söyleyebiliriz. Euro’dan daha sonra kazandıran aracında altın olduğunu belirtelim. Daha sonrasında ise tabi ki kazandıran yatırım aracının dolar olduğunu söylemek zor olmayacaktır.

Tabi ki bu rakamlar ve yorumların 2018 yılı için de aynen geçerli olacağını düşünmekte çok doğru değildir. Aylık ve haftalık bazda en çok kazandıranlar değişmektedir. Aynı durum Euro ve dolar içinde aynı şekilde olmaktadır.

Benim düşüncem yatırım yapacağım zaman aralığın son derece önemli olduğunu söyleyebilirim. Kısa vadeli yatırımlar için çoğunlukla faizden yana değerlendirmeye çalışırken, uzun vadeli olduğu zaman altını deniyorum. Tabi ki bu durum yatırımcısından ve zaman aralığından dolayı farklılık gösterebilmektedir.

Yorum yapın