Ahrefs Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Bir site sahibi misiniz? İnternet sitenizden bahsedilirken ya da aranırken hangi kelimeler kullanılır bilmek ister misiniz? Ya da başka bir web sitesi hakkında bu bilgileri edinmekte isteyebilirsiniz, elbette. Google zaten sahip olduğu bu teknolojiyi seo uzmanları ile paylaşmaması ve seo uzmanlarının bu bilgilere ihtiyaç duyması sebebiyle üretilmiş bir kaç tane yazılım olmasına karşın, Ahrefs kullanımda en yaygın olanıdır. Kısaca Ahfers, link takibi yapmanızı ve trafiğinizin nereden gelip, gittiğinizi anlamanıza yardımcı olan bir uygulamadır.

Ahrefs Ücretsiz mi ?

Ahrefs elbette bir yazılım olduğu için ücrete tabidir . Fakat trafik çekmek yani daha çok tıklanmak için en etkin araçlardan biri bu tarz programları kullanmaktır. Siteniz hangi amaçla aranıyor, siteniz de dikkat çeken noktalar nelerdir? Bu ve benzeri bilgileri elde etmek elbette trafiğinizi ve kazandığınız parayı da arttıracaktır.

Ne İşe Yarar ?

1.Backlink Takibi yapabilme.
2.Dışarıya verdiğiniz linkleri saptayabilme.
3.Organik trafik getiren kelimelerinizi saptayabilirsiniz.
4.Rakiplerinizi takip edebilirsiniz.
Böylelikle siteniz için gerekli olan her bilgiye erişmiş olursunuz.
Ahfers Kullanım Ücreti:
Lite: $99 / aylık
Standart: $179 / aylık
Advanced: $399 / aylık
Agency: $999 / aylık şeklindedir.
Dilediğiniz paketi seçtikten sonra https://ahrefs.com/ sitesinden yazılıma sahip olabilirsiniz.
Zaten sitenin giriş sayfasında da satış oranınızı ve reklam alabilme ihtimalinizi nasıl arttırabileceğinizi gösteren videolar da mevcut.

Ahrefs Nasıl Kullanılır ?

Öncelikle analiz yapabilmek için bazı kelime anlamlarını bilmeniz gerekiyor.

Referring Domains: Sekmesi internet sitesine hangi siteler aracılığıyla ulaşıldığını gösterir ve bilgiyi içerir. Kaynaklar beslenirse daha fazla trafik çekmek mümkün olur.

Anchors Cloud: Tarayıcılar üzerinden yapılan aramalarda hangi kelimeler ile hangi makale ya da hangi videolara ulaşıldığını gösterir. Hangi konularda trafik çektiğinizi öğrenebilirsiniz. Bu kelime ile alakalı yazdığınız makaleleri arttırabilir ya da aynı içerikten devam edebilirsiniz. Tabi diğer yazılarınız ve içeriklerinizi de benzer şekilde geliştirebilirsiniz.

Anchor Terms: Eğer bir kelime makale içerisinde aynı kelime yüzde yirmi oranında geçirilirse, tarayıcıların sizin yazılarınızı üstlere taşıma ihtimali artar. Eğer bir anahtar kelime seçtiyseniz. Makale üzerinde oranlarını sürekli kontrol ederek, doğru oranda anahtar kelime yazmış olacaksınız. Trafik çekme ihtimaliniz de artacaktır.

Linked Domains: Siteniz üzerinde başka sitelere verilen linkleri görebilmenizi sağlar. Böylelikle sitenizin, yazılarınızın, videolarınızın görülmemesini istiyorsanız bu sekmeyi kullanmanız gerekiyor. Aslında Ahfers kullanımı en özel kılan sekmelerden birisi de budur. Eğer Facebook, Twitter gibi sitelerde sizin yazmış olduğunuz bir yazı ya da paylaştığınız bir videoyu silmek isterseniz yanlızca Nofollow yapmanız yeterli. Böylelikle ana kaynak olan sizin sitenizin tarayacılar üzerinde önüne geçilmesi güçleşir.

Referring Domains ve Referring Pages Grafikleri:
Bu grafikler sayesinde sitenizin ne kadar tıklandığı ve link çıkışları olup, olmadığını gösterir grafiklerdir. Eğer sarı çizginiz yükselişteyse, doğru yoldasınız demektir. Eğer değilse bir an önce çalışmalara başlamanızda fayda var.

Yorum yapın