Mısır Piramitlerinin İsimleri ve Özellikleri

Pek çok mitolojik filmin baş unsuru, kıyamet senaryosunun olmazsa olmazı olan acaba uzaylıların inşası mı bilmecesinin merkezinde yer alan Mısır Piramitlerini sizin için araştırdık. Dünyanın en çok turist akınına uğrayan yapıları arasında yer alan piramitler Mısır içerisinde dağılmış durumda yer alıyor.

Uzmanlar günümüzde ki piramitlerin bir kısmında kullanılan taşların başka piramitlerden taşınarak yapılmış olabileceğini söylüyor ki bu durumda piramitlerin net rakamlarına ulaşmanın pek mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Bazı yapıları incelendiği zaman yeni piramitlerinde izlerinin ortaya çıktığını görebiliyoruz.

Gize Piramitleri

Bir soru işareti ve büyük bir muammanın bölgesidir. Gize piramitleri tarihi filmlerde ve hatta belgesellerde hep çöl içerisinde resmedilmiştir. Oysa ki resmedilen çöl bölgesi günümüzde çok büyük bir şehrin sınırları içerisinde kalmıştır. Kahire’nin nüfusunun İstanbul’dan daha büyük olduğunu söylediğim zaman neyi kastettiğimi daha iyi anlayacaksınız.

Keops Piramiti Hakkında Bilgi

Keops piramidi, şu ana kadar yapıldığına inanılan en büyük piramittir. Hakkında çeşitli efsaneler anlatılmış ve gizemi hala tam olarak çözülmemiştir. Keops piramidi gize bölgesinin ve Büyük Gize Sfenksinin kuzeyinde bulunur. Keops piramidine Google maps üzerinden de küçük bir yolculuk yapabilirsiniz. Kapladığı alanı neredeyse 20 milyonluk bir şehir olan Kahire’ye kıyasladığınızda daha net anlamanız mümkün olacaktır.

15 – 20 ton aralığında iki milyondan fazla taş blok kullanılarak, elli bin metre kare içerisinde inşa edilen bu devasa yapının günümüz teknolojisi ile bile yapılması bir hayli zaman almaktadır. Keops piramidi matematik ve mimari anlamda hatta coğrafya anlamında çok büyük sırları üzerinde barındırmaktadır.

Örneğin Keops piramidinin çevresinin yüksekliğinin iki katına bölünmesi pi sayısını verir. Kuzey kutbunun ve çevresi ile ekvator uzunluğunu tam olarak temsil eder. Kutuplar arasına eşit uzaklıkta bulunur gibi keşfedilen pek çok farklı özelliği bulunmasına rağmen günümüzde hala keşfedilmeye devam edilmektedir.

Kefren Piramidi

Keops kadar gösterişli olmasa da Gize bölgesinde yer alan en büyük ikinci piramittir. Tam olarak sfenksin sırtını döndüğü piramittir. KefrenKeopsun oğludur. Kefren piramidinin Kefren’in oğlu olan Mikerinos tarafından yaptırıldığı tahmin edilmektedir. Günümüzde Keops piramidine kıyasla Piramit formu bozulmadan günümüze kadar ulaşmayı başaran yapılar arasında yer almaktadır. Bu baş döndürücü piramidin yüksekliğinin de 140 metreden fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Mikerinos Piramidi

Bu piramidin kim tarafından yaptırıldığı tam olarak bilinmemektedir. Yine de Gize bölgesinde yer alan üçüncü piramittir ve boyu 60 metreden biraz daha fazladır.

Piramitlerin genel özelliklerine bakacak olursak ilk olarak piramitlerde yer alan mumyaları keşfeden bilim insanlarının mumyalardan aldıkları radyasyon sonucunda kanserden öldüğünü söyleyerek başlamamız gerekmektedir.

Büyük piramitlerin Nil Deltasını iki eşit parçaya böldüklerini

Keops Piramidinin dünyanın kara kütle merkezinde aldığını ve aynı piramidin dört eşit coğrafi yöne göre konumlandığını.

Söyleyebiliriz. Bunun dışında piramitler hakkında çok fazla söylenecek konu bulunmaktadır. Bunların büyük bir çoğunluğu piramitler hakkında yer alan genel özelliklere dayanır. Örneğin içerisine koyulan bir bitkinin bozulmadan çıktığı gibi pek çok farklı özelliği hakkında bilgi vermek yanlış olmayacaktır.

Yorum yapın