Mevlana Müzesi Giriş Ücreti 2023

Mevlâna müzesi Hz. Mevlana’nın türbesi içerisinde yer almaktadır. Müze ülkemiz açısından kültürel nitelikte olup dünyaca da bilinmektedir. Müze yolu Konya’ya düşenlerin ilk uğradıkları dini ve kültürel bir yapıdır.

Mevlâna’nın bütün insanoğluna yaptığı çağrının da bunda büyük bir etkisi bulunmaktadır. Bu nedenler ki bu müzeyi yerli ve yabancı olması fark etmeksizin bütün insanlarca ziyaret edilmektedir.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında Mevlâna’yı yad etme törenler esnasında bir karar alınmış ve buna atfen de giriş ücreti kaldırılmış yani girişlerden herhangi bir ücret alınmamaktadır. Girişler tamamı ile ücretsizdir. Müze kart ya da herhangi bir karta ihtiyaç bulunmamaktadır.

Mevlana Türbesi

Türbe Mevlana adına 1274 yılında yaptırılmıştır. Türbenin ilk yapıldığı günden bugüne geçen süreç içerisinde pek çok değişiklik ve eklemeler yapılmış ve netice de bugünkü halini almıştır. Müzeye ulaşım ise son derece kolaydır. Türbenin Konya için sembol nitelik taşıması ve adı ile özdeşleşmesi neticesinde, merkezi konumunu bugüne kadar korumuşturMüze nerede diye merak edecek olursanız; türbenin içerisinde bulunmaktadır

Ne Zaman Ziyaret Edilir?

Mevlâna müzesi bayramlarda dahil olmak üzere hiçbir gün kapanmamaktadır. Sürekli olarak ziyarete açık durumdadır. Her gün saat 09:00 da ziyaretçilere açılmaktadır. Müzeyi ziyaret açısından sadece pazartesi günleri müze 09:00 yerine saat 10:00’da ziyaretçilere açılmaktadır. Yaz aylarında günlerin uzun olması nedeniyle ziyaret saatleri akşam saat 18:30 olarak belirlenmiştir. Bu durum kış aylarında ise saat 17:00 olarak belirlenmiştir. Belirtilen bu saat dilimlerinde olmak şart ile müzeyi her zaman ziyaret etmekte bir sakınca bulunmamakta ve müzeni kapıları sürekli açık tutulmaktadır.

Nasıl Gidilir?

Konya’ya hangi taraftan gidecekseniz gidin Girişteki tabelalar size şehir merkezini işarete edecektir. Bu tabelalar sayesinde merkeze girdiğiniz anda müzeye gidileceğini gösteren panolar karşınıza çıkacak ve rahatlıkla bulmanızı sağlayacaktır. Bu müzeye talebin çok fazla olması da ulaşım noktasında herhangi bir sıkıntı çekmenizi engelleyecektir. Konya otogarına geldikten sonra Kampüs dolmuşlarına bindiğinizde çarşı istikametinde giderseniz müzeni kapısında inmiş olacaksınız. Havaalanından ulaşmak istediğinizde Habaş Otobüsleri sizi Alâeddin durağında indirecek ve zahmetsizce çok kısa bir yürüyüş neticesinde müzeye ulaşmış olacaksınız.

Yorum yapın