Kömür Fiyatları 2023

Hatırlarsanız geçen sene kömür fiyatları 2021 yazısını kaleme almıştık. Ondan önce de 2020 yılının kömür fiyatlarını değerlendirmeye almıştık. Özellikle bu üç yılın kömür fiyatlarını kıyasladığımız zaman 2022 – 2023 kış aylarının ciddi anlamda fiyat artışı yaşadığını görebiliyoruz. Dolarda meydana gelen artış ithal edilen kömür fiyatlarını artırdı. Ama ne yazık ki yerli kömürlerde de fiyatların aşağı yukarı ithal kömürde bulunan rakamları aratmadığını söylemek istiyorum.

Kalorifer Kömür Fiyatları 2023

Kalorifer kömür fiyatlarının pek çok adreste dolar bazlı olarak satıldığını söylemek mümkün oluyor. Rusya’da bulunan yataklardan satışı yapılan bu kömürlerin aşağı yukarı farklı markalara sahip olsalar da aynı fiyat ortalamasından satıldığını görebiliyoruz.

Ortalama olarak bir fiyat vermenin son derece zor olduğunu söyleyebiliriz. Bildiğiniz üzere kömür fiyatlarına döviz fiyatları, bulunduğunuz il, nakliyat masrafları, marka gibi pek çok etmen devreye giriyor. Aynı zamanda portakal, karpuz gibi kömür çeşitlerinde de fiyat farkı oluşuyor.

İthal Kalorifer Kömür Fiyatları 2023

Şimdi fiyat aralığına göre bir rakam yazmanın zamanı geldi. Markasına bağlı olarak 2019 yılında kömür fiyatlarının 1500 – 1700 TL arasından satıldığını görebiliyoruz. Dövizde dalgalanmalarla birlikte bu rakamların 100 lira aşağısı ve yukarısından da ton başına kömür satıldığını gördük. Tabi ki ithal kalorifer kömür fiyatları 2019 yılı dışında da normal kömür fiyatlarına oranla oldukça yüksek fiyatlardan alıcı bulmuştu. Bunun dışında zaman içerisinde fiyatlarda her sene olduğu gibi dalgalanmalar oluyordu.

Akabe Kömür Fiyatları, Atakaş Kömür Fiyatları, Safi Kömür Fiyatları bu markaların fiyatlarını ayrı ayrı incelediğim zaman yukarda bahsettiğim değişkenlere bağlı olarak rakamlarının aynı olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki bu konuda siz değerli ziyaretçilerimizin de düşüncelerini merak ediyorum. Fiyat ve dalgalanma konusunda ne düşündüğünüz bizim için son derece önemlidir.

Torba Kömür Fiyatları 2023

Bir diğer konu başlığının da kömür fiyatları olduğu açık! Torba kömür fiyatları bu seneye 100 tl üzerinde zamla girdi şeklinde pek çok haberle karşılaştım. Açıkçası bu konuda önceliğim ithal kalorifer kömürleri olduğu için torba kömür fiyatlarını pek araştırmamıştım. Onda da durumun şu şekilde olduğunu söyleyebiliriz.

  • Sınıf Parça Torba Kömür 460,00 TL
  • Yıkanmış Paçal Torba Kömür 369,15 TL
  • Yıkanmış Fındık Kömür(Dökme) 377,20 TL
  • Yıkanmış Toz Kömür 293,25 TL
  • Elenmiş Fındık Kömür 247,25 TL
  • Elenmiş Toz Kömür 156,40 TL
  • Şlam Kömür 88,55 TL

Fiyatların ton başına olduğunu söyleyebiliriz. Son zamanlarda bu konuda pek çok farklı rakamlarla karşılaşıyorum. Yeniden bu rakamlarda güncelleme yada bir değişme olursa biz de buradan güncelleme yaparız. Sizin bu konuda görüşlerinizin son derece önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Lütfen bizi yorumsuz bırakmayın.

Fındık Kabuğu Çuvalı Ne Kadar

Özellikle Karadeniz bölgesinde temel tutuşturma ve ısınma araçları arasında yer alan fındık kabuğu da bu sene için zamdan etkilenen ürünler arasında yer aldı. Geçen yıla oranla bir buçuk kat fiyat artışı göstererek fiyatı 40 – 60 tl arasında değişti.

Yorum yapın