Meryem Ana Giriş Ücreti 2023

Aslında bir kilise olarak inşa edilen Meryem Ana Evi, Hıristiyanlar tarafından kutsal kabul edilmektedir. Hazreti İsa’nın annesi Meryem Ana’nın bu evde yaşadığı ve burada öldüğü kabul ediliyor. Her yıl binlerce gelen Hıristiyanlar hac vazifelerini ifa ediyorlar. Yabancı turistler kadar yerli turistlerce de ilgi görüyor. Efes Antik Kenti’ni ve Yedi Uyuyanları ziyaret eden yerli halk burayı da ziyaret etmeyi ihmal etmiyor.

Meryem Ana’ya Nasıl Gidilir?

Meryem Ana, İzmir ili Selçuk ilçesinde bulunuyor. Efes antik kentinin yanındaki Bülbül Dağı üzerinde bulunuyor. Buraya nasıl gidilir yapabilmek için bütün ulaşım araçlarını kullanabilirsiniz.

Özel aracıyla gidecek olanlar; Kuzey yönünden geliyorsanız Eskişehir, Afyon, İzmir, Selçuk yol güzergâhını takip edin. İç bölgelerden geliyorsanız Ankara, Afyon, İzmir, Selçuk yolunu izleyin. Güney veya güneydoğudan geliyorsanız Adana, Aksaray, Denizli, İzmir, Selçuk rotasını takip edin.

Selçuk ilçesine geldiğinizde Kuşadası yönüne yönelin. Efes Antik kentini geçin. Yedi Uyuyanlar yönünde ilerleyeceksiniz. Zaten yol boyuncu tabelalar sizi Meryem Ana Evi’ne yönlendirecektir. Araç ya da cep telefonunuzdan varış yeri noktası Meryem Ana yazdığınızda çizilen rotayı takip edebilirsiniz.

Otobüsle gelmek isteyenler; Bulunduğunuz merkezden İzmir/Selçuk şehirlerarası otobüsüne binin. Selçuk terminalinde inin. Terminalde, Meryem Ana’ya giden dolmuşlara binebilirsiniz.

Tur ve rehber eşliğinde Meryem Ana ve çevreyi gezmek istiyorsanız; İzmir/ Alsancak’tan kalkan turlara katılabilirsiniz.

Meryem Ana Ziyaret Saatleri

Meryem Ana Evi haftanın her günü ziyarete açıktır. Kış ve yaz aylarında ziyaret saatleri değişkenlik gösteriyor. Kış aylarında (Kasım-Aralık-Ocak-Şubat) havanın erken kararmasından dolayı sabah 08.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaretçilere açılıyor. Yaz aylarında (Mart-Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim) güneşin geç batmasından dolayı sabah 08.00 ile 18.00 saatleri arasında kapı açılıyor.

Meryem Ana Giriş Ücreti

Meryem Ana Evi’ne giriş ücretlidir. Bilet satımını Selçuk Belediyesi gerçekleştiriyor.  Girişte bilet alabilirsiniz. Yabancı ve yerli ziyaretçiler için giriş ücreti farklıdır. Yerli turistlere bilet 20 liradan satılırken, yabancılara 50 liradan satılıyor. Eğer kendi aracınızla geldiyseniz 20 lira da park ücreti ödemek zorundasınız. Meryem Ana Evi’nde müzekart geçmemektedir. Ziyaretçilerin gişeden bilet almaları gerekmektedir.

Yorum yapın