Ginkgo Biloba Tarihi ve Sağlığa Faydaları

Ginkgoaceae sınıfının tek türü ve Ginkgoales takımının tek cinsi olan, bin yıldan uzun yaşayabilen, 30-40 m boyunda bir ağaçtır. Dünyada hala yaşayan en eski ağaç türü olup yaşayan bir fosil olarak kabul edilmektedir, çünkü 1. buzul devrinde Avrupa’da soyu tükenmişken, Çin’de ve Japonya’da yaşamaya devam etmiş ve tapınakların bahçelerinde kültüre edilerek günümüze dek gelmiştir. Çevre zararlarına karşı çok dirençlidir, Hiroşima’da patlamanın 1 km uzağında yanan, fakat ölmeyen tek ağaç türüdür.

Ginkgo Ağaçı Tarihçesi

Ginkgo fosillerinin Amerika’da 7 milyon yıl, Avrupa’da ise 2.5 milyon yıl öncesine kadar kaydı tespit edilmiştir. Bilim adamları türün tükenmiş olduğunu düşünmüşlerse de 1691 yılında Engelbert Kaempfer adlı bir botanikçi Japonya’da bir manastırın bahçesinde bir Ginkgo ağacı bulmuştur. Araştırmacılar uzun ömürlü ağacın Uzakdoğu’da mabetlerin bahçesinde yaşamını sürdürdüğünü keşfetmişlerdir.

Ginkgo Biloba Tarihi ve Sağlığa Faydaları

Ginkgo Biloba Hangi Hastalıklara İyi Gelir ?

Ginkgo Biloba hiçbir yakın türü veya benzeri bulunmayan, tamamıyla kendine özgü bir ağaçtır. Bilimsel araştırmalar alzheimer hastalığında, hafıza güçlendirme ve baş dönmesini önlemede, zihinsel yoğunlaşmayı artırmada etkisinin olduğunu göstermektedir. Ayrıca kollar, bacaklar, eller, ayaklar ve beyne kan akımını artırmakta, beynin işlev kapasitesini de artırmaktadır.

Faydaları nelerdir ?

Ginkgo Biloba’nın damar açıcı, kan dolaşımını ve oksijen alımını hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır. Özellikle beyinde kan dolaşımını hızlandırdığından hafıza gücünün gelişmesine yardımcı olmakta ve alzheimer’ın tedavisinde de rol oynayabileceği düşünülüyor. Ayrıca kulak çınlaması, astım, kalp ve böbrek bozuklukları, glikoz kullanımı, depresyon, kanama ve ödem için de kullanılmaktadır.

Yorum yapın