Elektrikçi Fiyatları 2023

Farklı zaman dilimlerinde ev taşımış ve sık sık evine tadilat yaptırmış biri olarak elektrikçi fiyatları konusunda yetkili kişi olduğumu söyleyebilirim. Son zamanlarda fiyatların ve doların artması ile birlikte eskiden daha normal gelen harcamalarda bile internete danışır olduğumuz için fiyatlar konusunda kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Elektrikçi Fiyatları 2023 yılında ne kadar olacak sorusunun cevabını yazdık.

Elektrikçi Fiyatları

Elektrikçi fiyatları ilden ile hatta ilçeden ilçeye değişiklik göstermektedir. Genellikle evinizle ilgili küçük tadilat, kurulum ve işlemleri yaptıracaksanız elektrikçiyi çağırmadan önce pazarlık yaparsanız faydasını görürsünüz. Son zamanlarda elektrikçiler hakkında günlük fiyatlarının yükseldiğine dair bir takım durumların ön plana çıktığını söylemek mümkün olmaktadır.

Elektrikçi Ne Kadar Ücret Alır

Eğer iş dışında sadece birkaç saatlik bir iş için geliyorsa ve yapacağı iş tesisat döşemek, termosifon kurulumu yapmak gibi bir takım önemli hususları ilgilendiriyorsa 150 tl ila 250 tl arasında bir ücret aldıklarını söyleyebilirim.

Fiyat neye göre değişiyor? Diye soracak olursanız sizin pazarlık gücünüze ve yaptıracağınız işin çok sürüp sürmeyeceğine bağlı olarak değişmektedir. Eğer işin ne olduğunu biliyorsanız kendinizin yapmaya zamanınız olmadığını belirtirseniz yani zamanınız olmadığı için elektrikçi çağırdığınızı söylerseniz genellikle fiyatı biraz düşürebiliyorsunuz.

Geçen hafta termosifon kurulumu için bir elektrikçiden yardım istemek zorunda kalmıştım. Kurulumun çok detaylı olmadığını ve sadece bir matkap ve anahtar yardımıyla kurulumun tamamlanacağını biliyordum. Bulunduğum yerde matkabım olmadığı ve bana yardımcı olacak kimsem olmadığı için mecburen elektrikci çağırdım. Tüm pazarlıklarıma rağmen fiyatı 150 tl den aşağı indirmedi ve 150 tl aldı gitti. Bir sonraki sefere daha deneyimli olarak başka bir elektrikçi ile pazarlık yaptığım zaman fiyatı 150 tlden 120 tl ye düşürmeyi başardım.

Elektrikçi Ücretleri Nasıl

Fiyatın yüksek olduğunu kabul etmeme rağmen genel olarak iş olmadığı için elektrikçilerin bu fiyattan çalıştıklarını biliyorum. Bu durumda onlara da çok fiyat kırmadan orta yolu bulmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Benim düşünceme göre bir ev içinde bir günlük elektrik işlemleri için almaları gereken maksimum paranın 80 tl olduğunu düşünüyorum. Bu konuda sizlerin yorumlarını da çok merak ediyorum.

Yorum yapın