Didim Apollon Tapınağı Giriş Ücreti 2023

Apollon Tapınağı Dünya Kültür Mirasları Listesi’ndedir. Apollon’a adanan bir tapınak olup, çok eski dönemlerde önemli bir kehanet merkezi olarak kabul görüyordu. Apollon ışık ve güneş tanrısıydı. Apollon Tapınağı Aydın ili sınırları içerisinde yer alan Yenihisar Köyü’ndedir. Burası Didim’in kuzeyine düşmektedir. Apollon Tapınağı’na antik kent demek yanlış olur, aslında kutsal bir mekan tanımlaması daha yerinde bir ifadedir. Apollon tapınağı Unesco dünya kültür listesinde yer alan bir yerdir.

Apollon Tapınağı Ulaşım 

Apollon Tapınağı’na nasıl gidilir sorusunun cevabı olarak; özel araç veya toplu taşıma ile rahatlıkla gidilebildiğidir.  Apollon Tapınağı’na toplu ulaşım ile çok rahatlıkla gidebilirsiniz. Didim merkezden kalkan, Yenihisar’a giden dolmuşlar vardır.

Özel aracınızla gelmek isterseniz Didim merkeze geldikten sonra Altınkum Plajı’na giden yola Atatürk Bulvarı istikametine devam etmelisiniz. Altınkum Plajı’nı 3,5-4 km geçtikten sonra Apollon Tapınağı’na ulaşmış olursunuz.

Türkiye’nin herhangi bir şehrinden buraya gelmek isterseniz, İzmir’e olan uçuşlardan bilet almalısınız. İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası, Adana, Ankara, Antalya, Erzurum, Elâzığ, Diyarbakır, Gaziantep, Van, Malatya, Trabzon, Şanlıurfa, Samsun, Sivas, Kayseri illerinden direkt uçuşlar vardır.

Aktarmalı olan uçuşlar ise sadece İstanbul ve Ankara’dan olmaktadır. Havaalanından Didim’e özel transfer, shuttle hizmeti ile ulaşabilirsiniz. Havaalanından Havaş ile Aydın, İzmir içine gün içinde çok sayıda sefer bulunmaktadır. Aydın merkezden ise Didim istikametine giden çok sayıda araç bulmak mümkündür.

Müzekart ile Ücretsiz

Kültür Turizm Bakanlığı 2023 yılı için müze ve ören yerleri için giriş ücretlerini açıklamıştır. Bu bildirime göre, giriş ücreti 25 TL’dir. Müzekart geçerlidir ve bir yıl içinde müzekart için ziyaret sayısı kısıtlaması yoktur.

Müze her gün açıktır. Ancak dini bayramların ilk gününde saat 13:00’e kadar ziyarete kapalı olup bayramın diğer günlerindeki ziyaret saatleri yaz- kış tarifesine uygun olarak yapılmaktadır.

Müzelerde giriş ve çıkış saatlerinde yaz- kış olmak üzere iki farklı tarife uygulanır. Yazın müze ziyaret saatleri 08:00- 18:30; kışın 08:30- 17:00 olarak düzenlenmiştir. Türkiye’de nerede olursanız olun, eski Yunan’dan kalan bu antik tapınağı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Yorum yapın