Blog Açarken Yapılmaması Gerekenler

Blogunuzda ziyaretçileriniz sitenize girer girmez iyi bir izlenim mi yaratmak istersiniz yoksa ziyaretçilerinize amatör bir izlenim mi sunmak istersiniz ? Amacınız para olmasa bile ciddi ve güzel bir iş yapmak en büyük amacınız olmalı.

Hepimiz blogumuzun saygın ve yüksek kalitede olmasını isteriz, ziyaretçilerimizin birden fazla sitemizi ziyaret etmesini isteriz. Ancak blogumuz amatör görünüyorsa ne kadar uzun yazılar yazarsanız yazın, iyi ve özgün içeriğiniz olsa dahi istediğiniz etkiyi yaratamayabilirsiniz. Peki daha iyi bir izlenim vermek için ne yapabilirim diyorsanız aşağıdaki dört hatadan kaçınmakla başlayabilirsiniz

Hata 1: Kenar Çubuğu “Meta” Widgetını Kaldırın

WordPress kurduğunuzda kenar menülerde bazı widgetlar yer alır. Bunlar arasında yer alan Meta widget sitenize ya da okuyucularınıza büyük bir değer katmıyor. Aksine amatör bir görüntü yarattığı için sitenizi görsel açıdan zayıflatıyor.

Bir widget’ı kaldırmak için son derece kolay: WordPress Dashboard’e girin.Görünüm’den widget kısmına gelin. Aktif Widgetlar içinden meta widgeti sürükleyip bırakın.

Hata 2: Yazılarınızı Kategorilendirmeme veya Yanlış Kategori Kullanma

Yazdığınız tüm yazıların bir kategorisi olmalı. WordPress’i kurduğunuzda varsayılan olarak genel bir kategori ismi geliyor. Bu kategoriyi kaldırın veya yeniden adlandırın. Bir çok blogger yazılarını oluştururken bu tarz değişiklikleri unutuyor ve yazısıyla alakasız olacak şekilde genel bir kategoride yayınlıyor. İpucu: Kategorileri oluştururken tüm kategorilerin benzer uzunlukta olmasına dikkat ederseniz blogunuz daha düzenli görünecektir.

blog açarken dikkat

Hata 3: Spam yorumların blogunuzu istila etmesine izin vermek

Tüm bloglar hatta çok çok az trafiği olan bloglar bile spam yorum saldırısına maruz kalır. Spam yorumlar estetik olarak kötü durmakla beraber spam yorumlardaki linke tıklandığında okuyucunuzu kaybedebilirsiniz. Spam yorumu engellemenin en iyi yolu Akismet eklentisidir. Spam yorumları engellediği gibi yorumları ayıklamak için idealdir.

Hata 4: Varsayılan temayı değiştirmemek

WordPress varsayılan temayı değiştirmemek veya özelleştirmemek okuyucuların herhangi bir bloga bakması gibi bir algı yaratabilir. Varsayılan tema hoşunuza gitse dahi bu temayı değiştirip, özelleştirmeniz faydalı olacaktır. Renklerini değiştirebilirsiniz, görsellerle farklılaştırabilirsiniz veya farklı bir tema seçebilirsiniz. İlk aşamada ücretsiz temalar bir size yetecektir.Şunu unutmamakta fayda var. Ücretli temalarda işlevsellik, görsellik gibi birçok ekstra özellik sizi diğer bloglardan farklılaştıracaktır.

Yorum yapın