Google Yapısal Veri Test Aracı Kullanımı

Yapısal veri test aracı sitelerin henüz güncellenmemiş olan halini görmemize yarayan ve yapılandırılmış veri hatalarını gösteren bir araçtır. Yapısal Veri Test Aracı Nasıl Kullanılır ? Buraya tıklayarak Google yapısal veri test aracını sitemizin kontrol etmek istediğimiz sayfasının url’ sini yazarak kontrol edebiliriz.

Yapısal Veri Test Aracı Hataları

Peki ama burada karşımıza çıkan sonuçlar ne demek istiyor ? Aşağıda gördüğünüz görsellerde her yer yeşil yani bir sorun yok olarak gözüküyor. Bunlar benim kendi blogumun test aracındaki görüntüleridir.
Görüldüğü üzere hiç bir problem yok ilk görselde hatalar alanlar aldıkları hatalara göre vereceğim bağlantıları takip ederek sorunlarını çözebilirler.

google yapısal veri test aracı

Çıkarılan Yapılandırılmış Veriler

Arkadaşlar bu bölümde ise alabileceğiniz hata çeşitliliği en fazla üçtür. Nedir o hatalar derseniz, başlık yani “Entry Title” hatası , yazar yani “author” hatası ve son olarak güncelleme yani “updated” hatasıdır. Peki bu hatalar nedir ve nelere sebep olurlar. Bu hataları webmaster yöneticisi araçlarında da görebilmeniz mümkündür eğer test aracında görüyorsanız. Test aracında gözükmüyorsa ancak Webmaster yöneticisi araçlarında gözüküyorsa merak etmeyin sorun çözülmüş demektir, kısa süre sonra oradan da kalkar o hatalar. Bu hatalar zengin snippetlerin yani yazarlık resminizin bile Google aramalarında gözükmemesine sebep olabilir. Bu üç hatadan birini yada hepsini alan arkadaşlar ise Google Yapılandırılmış Veri Hatası adlı konumuza göz atarak tüm sorunlarını çözebilirler.

Yorum yapın