Bebeklerde İsilik İçin Ne Yapmalı

Bebeklerin sıkıntılarından bir tanesi de isilik olmasıdır. Çok sıkan giysiler ve sıcak havalarda kalın giydirilen giysiler vücudun ısınmasına neden oluyor. Vücut hava alamadığı içinde küçük küçük kızarıklar meydana geliyor. Bebeklerde isilik en çok nemli ve sıcak havalarda görülüyor.

İsilik mi başka bir şey mi ? Nasıl Anlaşılır ?

Her yaş insanda görülen isilik en fazla bebeklerde rastlanır. Bebeklerin vücut gözenekleri yeterince gelişmediği için terlediklerinde terlerini vücutlarından atmaları sıkıntılıdır. Terlerini dışarı atamadıkları için de vücut gözenekleri tıkanır ve isiliğe neden olur. Kol, Bacak, göğüs, karın ve kalça bölgesinde daha çok rastlanır. Bu rahatsızlık bulaşıcı değildir ve doğru yapılan uygulamalar ile en kısa sürede yok olur. Bebeklerde oluşan isilik giyeceklerinin vücudu sıkıca sardığı bölgelerde kendini belli eder. Kırmızı benekler ve ya pembe şişlikler görüyorsanız isilik belirtisidir. Deride yer alan ter kanalları bloke olur ve ter deri altın birikerek şişmelere ve kırmızılıklara yol açar. İsiliğin 3 çeşidi vardır.

Bebeklerde İsilik İçin Ne Yapmalı

Deri üzerinde pullu ve sulu küçük şişliklere neden olan Milliaria Kristalina türüdür. Benzer küçük sulu şişlikler gösteren ancak etrafında küçük kırmızı benekler oluşturan semptom ise Milliaria Rubra türüdür. Küçücük ve deri ile aynı renkte şişme gözlemleniyorsa bu da Milliaria Profunda semptomudur.

Bebeklerin kafasında, boynunda ve omuzlarında görülen isilik çeşidine Milliaria Kristalina denir. Koltuk altı ve kasık bölgesinde görülen isilik türü ise, Milliaria Rubra semptomudur. Milliaria Profunda semptomu genelde yetişkinlerde görülmektedir.

Çok ciddi önemleri olmayan isilikler bazen enfeksiyon kapmamıza neden olabiliyor.

 İsilik nasıl geçer

Yaz aylarında rastlanan isilik bebeklerin güneş ışıklarına doğrudan ve uzun süre boyunca maruz kalınca sıcaklar ve ter atamaz noktaya gelir. Bu sebepten dışarı çıktığınız zaman bebeğinizin üzerine gölge yapacak bir şey alın. Şemsiye yardımı ile problemi çözebilirsiniz. Amaç bebeğin derisinin ısınmasına engel olmaktır.

Sıcak ortamlarda ve güneş ışığına maruz kalmayan yerlerde çocuğunuzu uyutun.

Bebeğinizin isilik olmasını istemiyorsanız abartılı şekilde giydirmekten kaçınmalısınız. Bebeğinize hafif ve rahat edebileceği giysiler giydirmelisini ki vücudu da nefes alabilsin. Pamuk kıyafetler bebeğin kendini rahat hissetmesini sağlar. Pamuk aynı zamanda nemi emer ve bebeğinizin cildinden uzak tutar.

Bebeklerde isiliğe ne iyi gelir?

İsilik olan bebeğin cildinin hava almasını sağlamalısınız. Eve geldiğinizde giysilerini çıkartın ve çocuğunuzu serinletin.

Bebeğinize yaptıracağınız ılık bir banyo sayesinde isilik noktalarını suyla hafif şekilde yıkayarak rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz. Sürtmekten ve sabun kullanmaktan kaçının.

sırtta isilik

Bebeklerde isilik doğal tedavisi

Cilt ne kadar temiz olursa isilik de o kadar çabuk geçecektir. 1-2 kaşık karbonatı, 1 bardak suyun içerisine atarak karıştırın elde edilen karşımı isiliğin olduğu yere günde 3-4 defa sürün ve sonrasında cildi mutlaka kurulayın nemli bırakmayın.

Bebeğimizin isiliğine iyi gelen yöntemlerden bir tanesi de vantilatör açarak isilik bölgesinin soğumasına ve bebeğin terinin buhar olmasına yardımcı olur.Bebeklerde isiliğin rahat geçmesi için, bebeğinizin tırnağını mutlaka kesin bebeğiniz isilik olan yeri kaşıyarak tahriş edebilir.

Yorum yapın