İstanbul Modern Sanat Müzesi Giriş Ücreti 2023

İstanbul Modern Sanat Müzesi 2004 yılında kurulmuştur. Ülkenin sanatsal özelliğini ve kültürel kimliğini hem ulusal hem de uluslararası platformda paylaşmak amacıyla kurulmuştur. Türkiye’ nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesidir.

İstanbul Modern Sanat Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Müze, İstanbul’un Avrupa yakasında Beyoğlu ilçesi Meşrutiyet caddesinde bulunuyor. Müzeyi ziyaret etmek istiyorsanız, nasıl gidilir sorusuna takılmayın. Özel aracınızla, belediye otobüsleriyle, marmaray veya tramvayla ulaşım kolaylıkla sağlanıyor.

Anadolu yakasında ikamet ediyorsanız ve kendi aracınızla gitmek istiyorsanız; 15 Temmuz Köprüsü’nü kullanın. Yıldız Teknik Üniversitesi kavşağından çıkın. Barbaros Bulvarı-Beşiktaş Caddesi güzergahını takip ettiğinizde müzeye varacaksınız.

İETT otobüsleriyle gelecekseniz; Müzeye en yakın Tophane durağı var. Burada inerseniz yürüyerek müzeye gidebilirsiniz. 22- 22RE – 26 – 26A – 26B – 27E – 27SE – 62 – 63 hat numaralı otobüslere binebilirsiniz.

Tramvayla gelmek istiyorsanız; Tophane durağında ineceksiniz. Zeytinburnu-Kabataş, Beyoğlu-Taksim hatlarına binebilirsiniz.

Marmarayı kullanmak isteyenler; Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme hattını kullanarak gelebilirler.

İstanbul Modern Sanat Müzesi Ziyaret Saatleri

Pazartesi günü hariç haftanın diğer günleri müze ziyaretçilere açıktır. Salı, Çarşamba, Cuma, Cumartesi günleri ziyaret saatleri 10.00-18.00 saatleri arasıdır. Müze; Perşembe günü 10.00 ile 20.00 saatleri arasında; Pazar günü ise 11.00-18.00 saatleri arasında ziyaret ediliyor. Müze; her yıl bir Ocak’ta ve dini bayramların birinci günlerinde ziyarete kapalıdır.

Müzeye Giriş Ücreti

Müzeye ziyaret etmek için bilet almanız gerekiyor. Tam bilet 50 liradan satılıyor. Öğrenci, öğretmen, emekli ve 65 yaş üstü kişiler indirimli olarak 25 liradan alıyorlar. 10 kişi ve üzeri gruplara kişi başı 25 liradan satılıyor. Uluslararası ziyaretçiler için giriş ücreti 75 liradır. Bu ziyaretçilerden öğrenci ve 65 yaş üstü olanlar 35 liraya bilet alabiliyorlar. Yabancı misafirler için 10 kişi ve üzeri gruplara kişi başı olarak biletler 42 liradan satılıyor.

İstanbul Modern üyelerine, engelli ziyaretçilere, 12 yaşından küçük çocuklara, ICOM, CIMAM, MMKD kart sahiplerine müze ziyareti ücretsizdir. Perşembe günü tam gün herkese ücretsizdir. Salı günleri 14.00-18.00 saatleri arası 18-25 yaş arasındaki gençlere ücretsiz ziyaret uygulanıyor. Müzekart sahipleri de yılda bir defa müzeyi ücretsiz gezebilirler.

Yorum yapın