Blog Yazarak Para Kazanmak 2019

Blog yazarlığı en çok blog yazarak internetten para kazanma işi yapanlara yaramıştır. Blog yazmanın pek zor bir iş olmadığını hemen herkes bilmektedir. Bilgi sahibi olunan veya ilgi çeken bir alanda araştırmalar yapmak ve bu sayede blog yazarak para kazanmak mümkün olabilmektedir.Öncelikle internetten para kazanma kavramı kolay para kazanma olarak algılanmamalıdır. Bu düşüncedeyseniz de eğer hemen vazgeçmenizi tavsiye ederim.

Blog Yazarlığı

Her iş alanında olduğu gibi internetten para kazanma işinde de emek harcamak kesinlikle gerekiyor. İnternetten para kazanma işi diğer işlere nazaran kolaydır ve pek çok avantaja sahiptir. Fakat internetten kolay para kazanma diye bir şey mümkün değildir.  Aslında internet işlerinde ilk başta biraz daha yoğun çalışmak gerekmektedir. İlerleyen zamanlarda ise işler yoluna girer ve otomatik bir hale gelir.

Blog yazarlığı oldukça basittir ve internet üzerinden, evden para kazanma yolları arasında küçük bir yatırım ile başlanabilecek bir iştir. Örneğin şuanda okumakta olduğunuz site wordpress tabanlı bir blog sitesidir. Blog oluştururken isterseniz kendi alan adınızı alabilirsiniz, isterseniz ücretsiz blog servislerini kullanabilirsiniz. Kısacası  sıfır sermaye ile bile blog açmak mümkün olmaktadır. Ancak kendi alan adınızı kullanmak isterseniz eğer 10-15 TL gibi bir ücret ödeyerek domain satın almanız gereklidir. Hosting satın almanız gerekli değil. Ücretsiz blog servislerinin barındırma hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

 

Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır ?

Blogları arama motorlarının gözünde özel yapan etken sürekli güncel olmalarıdır. Blog oluşturduktan sonra sizin yapmanız gereken, belli bir süre blogunuza düzenli olarak yazı yazmanızdır.  İlk 1 aylık sürede bloğunuzun içeriğini zenginleştirmek için günde bir yazı yazmak en mantıklısıdır. Ancak yeterli zamanınız yoksa bunu 2 günde 1 yazı olarak ta yapabilirsiniz. Bloğunuzun içeriği zenginleştikten sonra ise haftada 1-2 yazı yazmanız yeterli olabilecektir. İşler tam olarak yoluna girdi ve bloğunuz belli bir seviyeye geldi ise haftada 1 yazı bile yeterli olacaktır.Özgün yazılar ile zenginleşen bir blogun google aramalarında yükselmemesi için hiçbir sebep yoktur.  Yapılması gereken özgün yazılar girmek ve blogunuzu facebook, forumlar ve diğer bloglarda tanıtmak olacaktır.  Kısacası ilk 1 ay günde ortalama 1 saat kadar bir süre ayırmanız yeterli olacaktır. Ondan sonra ise çok daha az bir çaba sarfederek internetten para kazanma konusunda yola devam edebilirsiniz. İşler tam olarak yoluna girdiği zaman ise, haftada sadece 1-2 saat fazlasıyla yeterli bir süre olacaktır.

Blog Yazarak Ne Kadar Para Kazanılır ?

Blog yazarak para kazanmak sabır ve düzenli çalışma gerektiren bir iştir. İlk bir ay para kazanamazsınız ama taşlar yerine oturmaya başladığında emeğinizin karşılığını fazlasıyla alırsınız. Blog yazmak aynı zamanda bir yatırımdır. Düşünün ki şimdi tohumları toprağa atıyorsunuz ve zaman geçtikçe bu tohumlar filizlenmeye başlıyor. Birkaç ay sonra günü kurtarabilecek miktarda internetten ek gelir kazanmaya başlıyorsunuz ve bu düzenli olarak artıyor. Aradan 3-5 ay geçiyor ve bir bakıyorsunuz ki tam gün çalışmakta olduğunuz işinizden bile kat kat fazla para kazanıyorsunuz. Üstelik sadece haftada birkaç saat zaman ayırarak.Aslında internet kazançları seçmiş olduğunuz yöntem ve alanla orantılı olarak değişir.

Blog yazarlığı ile hangi sistemler para kazandırıyor ?

Blog yazarak para kazanma işi için oldukça fazla yöntem bulunmaktadır. İster Google adsense reklamcılığı ile isterseniz satış ortaklığı ( affiliate ) yaparak blogdan para kazanmak mümkün. Ancak en kazançlı para kazanma yöntemi, satış ortaklığı ile para kazanma yöntemidir. Spor, sağlık, teknoloji veya internet gibi dilediğiniz bir alan hakkında blog açabilir ve satış ortaklığı ( affiliate marketing ) yaparak yüksek komisyonlar kazanabilirsiniz.

Yorum yapın