Araç Fiyatları Düşer Mi 2017

Bir süredir araba piyasasını takip ediyorum. Hali hazırda iyice eskimeye ve devamlı olarak sorun çıkarmaya başlayan bir aracım var. Arabamın yaşı arttığı için onu uygun fiyattan elimden çıkarmak istesem de sıfır araçlara göz attığım zaman araç fiyatları düşer mi sorusunu sormadan yapamıyorum.

Aslına bakarsanız bu üzerinde uzun uzun konuşulması gereken bir konu, vergilerin artması, doların artması gibi etmenler hem araçların sıfırlarının fiyatlarının yükselmesine hem de ikinci ellerinde ciddi anlamda bir artış meydana gelmesini sağladı.

araba-fiyatlari-duser-mi

Araç Fiyatları Neden Arttı

Biraz önce de değindiğimiz gibi araç fiyatlarının artmasında, dövizde meydana gelen artış ve vergilerin artmasını sayabildiğimiz gibi aynı zamanda piyasada bulunan belirsizlikte dahil edilebilir. Zaman içerisinde araç fiyatları illa ki bir düşüş meydana gelecektir ama bu durum şimdilik mümkün değil gibi görünüyor. Özellikle birinci elde var olan düşüsün ikinci el sahiplerinin arabalarına yansıtmalarına neden olduğu için geçen sene 42.000 tl olan bir araca bu sene yani sadece bir sene geçmiş olmasına rağmen 54.000 tl civarı bir bedel çıkarılabiliyor. Bir aracın bir sene içerisinde 12.000 tl civarında para eklemesinin de pek normal olmadığını söylememiz gerekiyor.

Araç Fiyatları Ne Zaman Düşer 2017

Her sene olduğu gibi bu zaman zarfındada birinci el araçların yıl sonu itibariyle biraz daha uygun fiyatlı olarak satıldığını söyleyebiliriz. Özellikle bazı kampanyalardan yararlanmak için internet üzerinden takip edebilir ve elediğiniz birkaç araba markasından internet üzerinden randevu talep edebilirsiniz.

Eğer ikinci el araba satın alacaksanız araç fiyatları düşer mi sorusunu daha sık sormak durumunda kalabilirsiniz. Bu konuda net bir şey söylemek şu an için mümkün değil gibi görünüyor. Zaman içerisinde daha net bir şekilde fiyat hakkında detaylar belirlenebilir.

Samimiyetimle şunu söyleyebilirim ki; geçen sene elimde olan parayla en azından bir araba satın alma hayali kurabiliyordum. Şu tabloda herhangi bir showroom yakınından geçmenin bile imkansız olduğunu söyleyebilirim.

Araç Fiyatları Düşecek mi

Genellikle bu işten anlayan kişilerin söylediklerine göre birkaç kampanya ve az satılan modellerle sınırlı indirimleri saymazsak araç fiyatlarında bir indirim olmasını beklemek biraz yanlış gibi görünüyor. En azından 2017 yılı içerisinde araç fiyatlarında çok ciddi bir düşüşün olmayacağının altını çizebiliriz. Tabi ki bu durum araç fiyatlarının kesinlikle düşmeyeceği şeklinde yorumlanmaması gereken bir konudur. Zaman içerisinde bekleyip görmek daha doğrudur. Şu son 20 aydır yakinen takip ettiğime göre araç fiyatlarında korkunç bir artış olduğunu söyleyebilirim.

Araç Fiyatları Hangi Ay Düşer

Genellikle aralık ayı kampanya ayıdır şeklinde bir yorum yapmak daha doğru olacaktır. Bu gün ziyaret ettiğim birkaç showroomda bu sene diğerlerinden farklı olacak 2017 model araç fiyatları yükseleceği için herhangi bir indirim söz konusu olmayacak şeklinde yorumlar yapılsa da bu durumu pek inandırıcı bulmuyorum. Bana kalırsa aralık ayında araba fiyatlarında yapılan indirimler ve genel kampanyalar ile daha uygun fiyatla araba almak mümkün olabilir. Zira araba fiyatlarında mevcut artışa rağmen araba almayı başarabilirseniz o da ayrı tabi ki…

“Araç Fiyatları Düşer Mi 2017” üzerine bir yorum

  1. Donanım ve motoru en düşük arabayı alın.yılda10000km. Fazla yapmıyorsanız.dizel almayın.zaten trafik kilit.radar var. Önemli not. ….güvenlik standardı. Full olmalı.55/60bin e güzel güvenli modeller var.3 bine satamayacağınız donanıma boşa 40binfark.15binde faiz ödemeyin.Uyanık olun.yeni model çıktımı o farkla yeni kasaya binersiniz.

    Yanıtla

Yorum yapın