Zeugma Müzesi Hakkında Bilgi, Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti

2011 yılında ziyarete açılan dünyanın ikinci büyüklükteki mozaik müzesi olan Zeugma müzesi Gaziantep’te ziyaretçilerini bekliyor. 1700 metrekarelik alanı ile görenleri büyüleyen bu muhteşem müzede özellikle Çingene Kızı isimli mozaik dünyaca ünlü bir figür olarak sanat kitaplarının sayfalarını süslüyor. Dönemin yaşam tarzına uygun olarak restore edilen müzede tüm yapı taşları, sokaklar ve çeşmeler de aslına uygun şekilde sunulmaya çalışılmıştır.

Zeugma Müzesi Ziyaret Saatleri

Zeugma müzesi ziyaret saatleri sabah 9’da başlamaktadır. Kış döneminde kapanış 17:00 olarak belirtilmekle birlikte yaz döneminde ziyaret zamanı 19:00’a kadar uzatılmaktadır.

Giriş ücreti 2019

Hafta sonları ve tatillerde de ziyarete açık olan müzeye müze kart ile de giriş yapabilirsiniz. Müze kart sahibi olmayanlar için Zeugma müzesine giriş 2019 yılı ücreti 20 TL olarak belirlenmiştir.

Zeugma Müzesi Hakkında Bilgi

Baraj Sularından Kurtulan Medeniyet

Fırat nehrinin yakının da konumlanan müzede mozaikler giriş bölümünde yer almaktadır. Antik kentin teraslarına doğru sırası ile yerleştirilen mozaikler dışında Roma hamamına ait mozaikleri zemin katta inceleyebilirsiniz.

Baraj suları altında kalmaktan kurtarılan bu muhteşem eserleri ve tüm kültür varlıklarını Zeugma ören yeri içerisinde bulunan Korugan müzesinde ziyaret edebilirsiniz.

Gaziantep’ten Dünyaya 

Gaziantep ilinin Şehitkamil ilçesi sınırları içerisinde bulunan Zeugma antik kentine nasıl gidilir diye düşünenler şehir merkezinden kalkan dolmuş ya da otobüsleri kullanabilirler. Kendi araçları ile gitmeyi tercih edenlerin ise Mithatpaşa mahallesi içerisinde bulunan Hacı Sani Konukoğlu bulvarı ile ilgili tabelaları takip etmeleri gerekiyor.

Belkıs Harabelerinin En Güzel Örnekleri 

Zeugma müzesi nerede sorusunun cevabı Gaziantep’te olarak verilebilir. Bu önemli ören yerinin kökeni ise zamanının en büyük kentlerinden olan Belkıs/Zeugma’ya dayanmaktadır. Seksen bin nüfusu ile o dönemin en önemli şehirlerinden biri olan bu yerleşim yerinin kurulması Büyük İskender dönemine kadar uzanmaktadır.

Görkemli Mars Heykelini Görmeden Gitmeyin

Zeugma müzesinde şehrin koruyucu simgesi olarak da kabul edilen ve aynı zamanda barış ve savaşın tanrısı olarak da bilinen Mars heykeli de sergileniyor. Mahzun bakışı ile müzenin kendisi kadar önemli Çingene Kız mozaiği ise müzenin ikinci katında ziyaretçileri bekliyor. Müzede ayrıca mozaikler dışında duvar resimleri, çeşmeler, lahit, sütun ve farklı mimari parçalar da ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Nasıl Gidilir

Yorum yapın