Doğal ziyaretçi ile içeriği buluşturmak isteyen her yazar, ürettiği içeriğin seo uyumlu olduğundan emin olmalıdır. Yazacağınız bir makalenin, yayınlandığı web sitesine kazandıracağı trafiği doğrudan etkileyen bu kavramı yazılacak bir makaleye uygulamak dışardan göründüğü kadar zor değildir.
Seo uyumlu içerik oluşturma adımlarını maddeler halinde açıklayacak olursak ;
İçerik Konusu Seçimi
Oluşturmak istediğiniz içeriğin konusu internet üzerinde arama yapan insanların bulmak isteyecekleri türden olmalıdır. Siz mükemmel bir makale yazabilirsiniz fakat yazmış olduğunuz makalede anlattıklarınız herhangi bir kullanıcı tarafından arama motorları üzerinden ulaşılmak istenen bir konuyu içermiyorsa, pekte güzel bir iş çıkarmamışsınız demektir. Çeşitli arama motoru araçlarını kullanarak internet kullanıcılarının ne tür aramalar yaptığını araştırınız ve ona göre konu seçimi yapınız.
Anahtar Kelime Seçimi
Anahtar kelime seçerken kesinlikle gerçekleştirebileceğiniz bir hedefe hizmet eden anahtar kelimeler belirlemelisiniz. Yeterince kuvvetli olmayan bir web sitesi üzerinden yayınlanacak bir içerik için tek kelimeden oluşan bir anahtar kelime seçmek hüsranla sonuçlanacaktır. Rekabet edebileceğiniz anahtar kelimeler üzerine yoğunlaşmanız en kısa sürede en fazla trafiği sağlamak için temel şarttır.
Başlık Seçimi
Seçmiş olduğunuz konuyu en iyi ifade eden, kullanıcıların arama motorları aracılığıyla arattığı anahtar kelimelerden oluşan bir başlık seçilmelidir. Eğer web siteniz henüz yeni sayılırsa kelime sayınızı dört/beş civarında tutmanız, kök web sitelerle rekabet etmemenizi sağlayarak daha verimli bir seçim olacaktır.
Alt Başlıklar
Alt başlıklar seçilirken kesinlikle ana konu dışına çıkılmamalı ve ana başlığı detaylandırıcı nitelikte kullanılmalıdır. Normal uzunlukta bir makalede en az üç adet alt başlık kullanılması içeriği zenginleştirecek ve içeriğinizi arama motorları için daha çekici hale getirecektir.
Anahtar Kelimelerin Makale İçerisinde Kullanımı
Web sayfanızın açıklama kısmı anahtar kelimenizi içermelidir ve makaleniz içerisinde çeşitli paragraflarda kullanılmalıdır. Seo uyumlu bir makale yazmak demek makaleyi anahtar kelimenize boğmak demek değildir. Anahtar kelimenizi makaleniz içerisinde sırıtmayacak biçimde kullanmaya özen gösterin.
Vurgulama
Başta anahtar kelimeler olmak üzere içeriğinizde bulunan önemli kısımları kalınlaştırarak ve görsel farkındalık yaratacak renklerle belirginleştirerek rakiplerinizden iki adım öne geçebilirsiniz.
Kullanıcı Dostu İçerik
Seo uyumlu makale üretmek isterken tek muhatabın arama motorları olmadığını unutmamak gerekir. Eğer kullanıcı yazdığınız içeriği okumuyor ve sayfayı hemen terk ediyorsa bu seo için büyük bir dezavantajdır. İçeriğiniz, kullanıcılar için yazılmış ve onlara ayırdıkları zamanın karşılığını verecek kalitede olmalıdır.
Sayfa Boyutu ve Yüklenme Hızı
Sayfa boyutunuz, içeriğin kalitesini düşürmeyecek en düşük miktarda olmalıdır. Yani sizin web sayfanızda yayınlayacağınız bir görselin kapladığı alan ortalama 10cm X10cm civarındaysa, 2k çözünürlükte bir görsel yüklemenizin hiç bir anlamı yoktur. Aynı şekilde web sayfalarınızda yükleme hızını etkileyecek gereksiz scriptlerden kurtulun.
Metin / Kod oranı
Web sayfanızda bulunan içeriğin kod miktarını doyurmak gerekmektedir. Metin bakımından fakir, ağır kodlarla boğulmuş bir web sayfasının rakiplerinin gerisinde kalacağı çokta şaşılacak bir durum değildir. Metin / kod için sabit bir barem bulunmamakla birlikte çeşitli web siteleri sayfanızı analiz ederek bu konuda size tüyolar verebilmektedir.
Meta Tagler
Web sayfanızın arama motoru botları tarafından algılanıp üst sıralarda indexlenebilmesi için elzemdir. Abartılmadan içeriği ifade edecek biçimde düzenlenmelidirler.