Sasalı Doğal Yaşam Parkı Giriş Ücreti 2023

Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesi olan Fuar Hayvanat Bahçesi’nin 2008 yılında taşınmasıyla oluşturulmuş bir doğal yaşam alanıdır. İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan ve 425.000 metrekarelik yüz ölçümüyle Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olarak kabul edilen İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda sadece aslan, kaplan ve pumalar için ayrılmış özel cam alanların dışındaki hayvanlar için kafes ve tel bulunmamaktadır.

Sasalı Doğal Yaşam Parkı Hayvanları

Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda 120 farklı türden 1500 hayvan, yaklaşık 3000 ağaç ve 250 çeşit bitki türü bulunmaktadır. Parkta birçok yırtıcı hayvanın yanısıra çocuklar için özel oluşturulmuş, içerisinde tavşanlar, hindiler, kaplumbağalar, küçük at ve keçilerin bulunduğu Çocuk Hayvanat Bahçesi de bulunmaktadır.

İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki en popüler hayvanlar ise Begümcan ve Winner adındaki Asya filleri ve çocukları. Geçtiğimiz yıllarda Fuar Kültürpark’taki hayvanat bahçesinin en ünlü hayvanı olan Pak Bahadır isimli filin anıt mezarı da burada bulunmaktadır. Hatta parkta Bahadır adında bir de hediyelik eşya satış yeri de mevcut ve burası ziyaretçilerin en sevdikleri uğrak yerlerinin başında gelmektedir.

Doğal Yaşam Parkı Ziyaret Saatleri

Park 365 gün ziyaretçilere açıktır. Kış saati ve yaz saati uygulaması vardır. Doğal Yaşam Parkı,1 Kasım-28 Şubat arasında saat 09:00-17:00 aralığında, 1 Mart-31 Ekim arasında ise hafta içi 09:00-18:30, hafta sonu ise 09:00-19:30 arasında ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Kapanış saatlerinden 1 saat önce gişeler kapanmaktadır. Hafta sonu bayram günleri ve resmi tatillerde ziyaretçi kabul etmektedir.

Doğal Yaşam Parkı Giriş Ücreti

Park, 0-6 yaş arası çocukları ücretsiz ağırlamaktadır. Yetişkinlerden 20 TL, öğrencilerden ise 10 TL giriş ücreti alınıyor. Gişelerden alınan park jetonu veya İzmirim kart ile giriş yapılabilmektedir.

Doğal Yaşam Parkı Ulaşım

İzmir’in Çiğli ilçesi Sasalı Mahallesi’nde bulunan Doğal Yaşam Parkı’na ulaşım Karşıyaka İskele’den 777 numaralı ESHOT belediye otobüsleri ile yapılabilir. Bu otobüs haftanın her günü hizmet vermektedir. Sasalı nerede ve nasıl gidilir sorularına cevap arıyorsanız, aracınızla çevre yolundan İzmir şehir merkezi üzerinden Çanakkale yönüne giderek Çiğli Atatürk Organize Sanayi Kavşağı’nı geçip kısa bir süre sonra tabelaları takip ederek rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Doğal yaşam parkı harita

Yorum yapın