Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları 2017

Yeni yıl henüz gelmeden 2017nin ilk şokunu sigortacı arkadaşım Ahmet’ten aldım. Tamamen aklımdan çıkmış bir konuydu zorunlu trafik sigortası ve açıkçası ne kadar ödeyeceğimi tam olarak bilmiyordum. Geçen sene aracımın yaşlı olması ve mümkün olan en uygun fiyatlı seçeneği zorlamama rağmen 844 tl sigorta ücreti ödemiştim.

zorunlu-trafik-sigortasi-fiyatlari-2017

O zaman haberlere çıktığına göre bir indirim yapılmasının söz konusu olduğunu falan duyduğumda gelecek yıl için (yani 2017 zorunlu trafik sigortasını kast ediyorum) daha uygun ödeyeceğimi düşünüyordum. Aslına bakarsanız çok ciddi anlamda yanlış düşünmüşüm ne yazık ki…

Şimdilik zorunlu trafik sigortası iade konusunu bilmiyorum. Yani aracın satışının yapılması durumunda iadenin yapıldığını biliyorum ama bu konuda sizin bilginiz varsa yorumlar bölümünden bana ulaşırsanız memnun olurum.

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir

Allah korusun bir kaza olması durumunda, karşı tarafa karşı verilecek paraları karşılayan bir sigortadır. Zorunlu trafik sigortası her araş sahibi tarafından yaptırılmak zorundadır. Şu ana kadar başıma gelmediği için bilmiyorum ama zorunlu trafik sigortanızı yaptırmadan yola devam ederseniz ve bu halde olduğunuz tespit edilirse herhangi bir ceza ödeyerek yolunuza devam edemezsiniz.

Yani zorunlu trafik sigortanızı ödeyene ve diğer cezaları verene kadar aracınız bağlanır. Bu da biraz zor ve çetrefilli bir yoldur. O sebepten tam olarak süresi dolmadan önce trafik sigortanızı yeniletmeniz son derece önemlidir.

Zorunlu Araç Sigortası Sorgulama

İnternette pek çok adres birkaç tık ile sorgulama yapmanıza olanak tanımaktadır. Bu işlem için ekstra bir ücret ödemezsiniz. Pek çok farklı sigorta şirketi arasından bütçenize en uygun olduğunu düşündüğünüzü tercih edebilir ve yolunuza onunla devam edebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla aracınızı satmanız durumunda sigorta payınızın bir kısmını geri almanız söz konusudur. Bu da senelik yapıldığı için bir sene dolmadan geri kalan kısımların yeniden ödenmesini kapsayan bir durumdur.

Yorum yapın