Tasarruflu Klima Fiyatları 2017

Klima fiyatlarının ciddi anlamda değiştiği bir dönemden geçiyoruz. Özellikle elektrik tüketimi, markası ve hatta mevsimine göre klima fiyatlarında değişkenlikler olabiliyor. Odanın hacmi ve yaşadığınız şehre göre klimanın seçiminde bazı hesaplamalar yapılabiliyor. Bu konuya daha sonra değineceğiz. Ama şimdi değinmek istediğimiz konu tasarruflu klimalar nasıl seçilir?

Uygun Fiyatlı Klimalar

Elektronik eşyalar arasından çok azı klimalar kadar ciddi hesaplamalar gerektirir. Elektrik sarfiyatı sayesinde bazen sezonu bitirmeden bile parasını çıkarmak mümkün olabilir. Bunun için A sınıfı veya inverter klimalara göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Klima Kampanyaları 2017

İnternet sitelerinin çoğu zaman da kredi kartlarının kampanyaları ile birleştirildiğinde çok uygun fiyatlarla klima almak mümkün olabilir. Ama bu klimalar ne kadar ekonomik olur? Yazımızın başında da değindiğimiz gibi elektrik sarfiyatı bir klimanın en önemli sebebi olarak dikkat çekiyor. Biraz daha ucuzunu almak yerine biraz daha para verip neden daha az elektrik sarf edeni almayım ki? Düşüncesi ortaya çıkıyor.

Tasarruflu Klima Yorumları

Aslında yapılması gereken çok basit. Klimaların kullanıcı yorumları çoğu zaman yerinde cevaplar vermektedir. Her ne kadar elektrik sarfiyatının çok fazla altını çizsek de klimanın az yakması kadar, servisi, garantisi ve çalışmasının da büyük önemi bulunur. Bu bakımdan internet sitelerini ve özellikle forumları dolaşarak klima yorumları 2017 yılı için ulaşabilirsiniz.

klima-2017

Tasarruflu Klima Kullanımı

Klima kullanmak için iklimlendirme yapılan alanın iyi yalıtılmış olması gerekmektedir. Son teknoloji bir klima kullanmıyorsanız elinizden tek gelen bu olacaktır. Bir de zamanında klimayı kapatabilir yada elinizden geldiğince az kullanabilirsiniz. Oysa ki inventer klimalar biraz daha son teknoloji olması nedeniyle içerisi yeterli ısıya geldiği zaman gücünü düşürecek bu sayede hem istenilen ısıda tutacak hem de daha az elektrik tüketecektir.

Mekanın ısı kaybettiği noktalar (açılan kapı miktarı, nem miktarı ve mevsim) klimanın çalışmasını ve tercihini büyük oranda etkileyecektir. Bu bakımdan doğru klimanın tercih edilmesi son derece büyük bir önem arz eder.

Tasarruflu Klima Çeşitleri

Yazıya başlarken marka marka tasarruflu klimaları incelemeye karar vermiştim. Hatta bu konuda detaylı bir liste çıkardığımı da söyleyebilirim. Sonuçta markaların modellerini yan yana yazdığım zaman marka değerlerini saymazsak üç çeşit klima ile karşılaştığımızı söyleyebilirim. Tabi ki bu durum sadece evler için kullanılacak klimalar için geçerlidir.

Birinci seviye çok kaliteli ve ekonomik klimalardır. Genellikle inventer klima denilen klimalar bu sınıf arasında sayılabilir. Daha sonrasında gelen klima çeşidi ise biraz daha az ekonomik elektrik harcayan klimalar arasında yer alıyor. Üçüncü sınıf ise otel kliması şeklinde ortaya çıkar. Yani varlığı ile yokluğu sadece çalışma prensibine dayanan klima şeklidir.

Klima Nasıl Tasarruflu Kullanılır

Evet bu önemli bir soru; öncelikle aldığınız klima devamlı olarak kullandığınız odanın hacmine yönelik olmalıdır. Sonrasında ise odanın küçükte olsa yalıtımının yapılması klimanın tasarruflu kullanılması açısından büyük bir önem taşır. Odada olmadığınız zaman aralığı uzun olacaksa klimayı kapatabilirsiniz. Kısa süreli gidecekseniz klima düşük ayarda açık kalmalıdır. Bunun dışında servis ve garantinin dışında bir de klimaların marka değerinin son derece önemli olduğunun da altını çizmekte fayda var.

Sık sık bahsettiğimiz gibi bu konuda da kullanıcı yorumlarının son derece büyük bir önemi bulunduğu unutulmamalıdır. O sebepten mümkün mertebe klima modelleri ve klima seçenekleri hakkında yorumlara göz atmanız ve bilgi sahibiyseniz yorum yazmanızı tavsiye ediyoruz.

Yorum yapın