Sinek Isırığı Kaşıntısı Nasıl Geçer ? Ne Sürülür ?

Sivrisinek ısırığı nasıl tedavi edilir? Kimleri sinekler daha fazla ısırır? Kaşıntı nasıl tedavi edilir? Sinek ısırıklarını tedavi etmenin püf noktalarını bu yazımızda paylaşacağız. Bildiğimiz üzere özellikle yaz ve bahar aylarında sinek ve sivrisineklerin sayısı artmakta ve bu görünmeyen hayvanlar bizi çileden çıkarabilecek kaşıntılara sebep olabilmektedir. Daha önce bu sineklerden doğal yollarla korunmanın yollarını ve doğal sinek kovucu yapmanın püf noktalarını anlatmıştık.

Sineğin ısırdığı yer çok kaşınıyor

Bu yazımızda ise sinek ısırığı kaşıntısını nasıl tedavi edeceğimizi sizinle paylaşacağız. Öncelikle neden bazılarımızı sinekler daha fazla ısırır veya sinekler en çok kimi ısırır, bundan bahsedelim. Sinekler genellikle gece vakitlerinde ortaya çıkarlar ve ısıracakları kişileri ise kokularına göre bulabilirler. Bu bakımdan sineklerin ısırması için en önemli şart onların algılayabildiği ve onları çeken kokulara sahip olmaktadır. Yapılan araştırmalar sineklerin özellikle çocukları, hamileleri ve bazı hastalıkları olanları daha fazla ısırdığını ortaya çıkarmaktadır. Vücut sıcaklığının yüksek olması veya terli bedenin yaydığı koku sineklerin koku alma duyuları açısından daha çekici hale gelmektedir. Ayrıca vücut yüzeyindeki kolestrol ve kortizon seviyesi fazla olan kişileri sinekler daha kolay bulmakta ve bu kişileri daha fazla ısırabilmektedir.

Sinek ısırığı kaşıntısı nasıl tedavi edilir?

Sinek ısırması sonucu ortaya çıkan kaşıntı kişinin özel durumuna, mesela yaşına veya alerjik durumuna göre farklı sürelerde devam edebilmektedir. Özellikle bebeklerde veya alerjisini olan kişilerde bu süre daha uzun olmakla beraber şiddeti de daha fazla olabilmektedir. Daha ileri yaşlardaki ve alerjik rahatsızlığı bulunmayan kişilerde ise sinek ısırığı çok fazla kaşıntıya sebep olmamakta, olsa bile daha kısa süre sürebilmektedir.  Bu bakımdan sinek ısırığı kaşıntısının şiddeti ve süresi kişiden kişiye değişkendir diyebiliriz.

Peki sinek veya sivrisinek ısırığı sonucu oluşan kaşıntıları tedavi amacıyla nasıl bir yol izlenmelidir? Daha önce de belirttiğimiz gibi şiddeti ve süresi kişiden kişiye değişen bu kaşıntılar için alerjik rahatsızlığı olmayan kişilerde kolonya ile temizlemek bazen yeterli olabiliyor. Özellikle alerjisi olan kişilerde kaşıntı daha fazla ve daha uzun süre olacağından kaşıntı giderici antihistaminik ilaçların ve jellerin kullanılmasında fayda görülmektedir. Kaşıntının daha da şiddetli olması durumunda, eğer kızarıklık ve şişkinliğe de sebep olan kaşıntılarda egzema ilacı olarak tabir edilen hafif veya orta düzeyde kortikosteroid içeren kremlerin kullanılması kaşıntımızın hızlı şekilde azalmasına yardımcı olacaktır. Bu tür ilaçları elimizde bulunmaması durumunda kolonyayla kaşıntının bulunduğu yeri temizlemek kısa süreli bir rahatlama sağlayabilir. Ayrıca, bir yemek kaşığı suyun içinde aspirini eriterek oluşturduğumuz sıvıyı kaşıntının üzerine uygulamak da kaşıntımızın giderilmesine yardımcı olacaktır. Böylece sinek ısırığı kaşıntısına karşı her evde bulunabilecek kolonya ve aspirin ile de çözüm bulabiliriz.

Sinek Isırığı Kaşıntısı Nasıl Geçer

Doğal yollarla sinek ısırığını nasıl tedavi edebiliriz ?

Bunun için bir pamuğu elma sirkesine batırıp sinek ısırığı olan bölgeye sürmek faydalı olacaktır. Ayrıca eğer şişlik varsa ısırığın bulunduğu bölgeyi sabunlayıp yıkadıktan sonra  ısırığın üzerine buz sürmenin de faydalı olduğu bilinmektedir.Bu yazımızda sinek ısırığı kaşıntısına ne iyi gelir? Sinekler kimleri daha çok ısırır? Sinek ısırıklarına doğal çözümler nelerdir? bunlardan bahsettik. Sineklerin kimleri daha çok ısırdığı kişiye ve kişinin hormonal durumuna ve kokusuna göre değişebildiği gibi ısırığın şiddet ve süresi de kişiden kişiye göre değişebilmektedir. Ağır kaşıntı durumlarında doktor tavsiyesi de alınarak antihistaminik ve kortikosteroid içeren kremlerin kullanılmasında fayda olacağı gibi, daha hafifi kaşıntılar da aspirin, kolonya gibi çözümler veya elma sirkesi ve buz gibi doğal çözümler de uygulanabilir.

Yorum yapın