Seo Uyumlu Makale Nedir ? Nasıl Yazılır ?

Seo uyumlu makale kelimesi yeni başlayanlar için çok basit durabilir. Bir yazıyı oluşturmak keyword yani anahtar kelimeler kullanmaktan ibaret değildir. Bir sayfayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli faktörler 10 dan fazladır. Umarım aşağıdaki maddeler seo uyumlu makale yazmanız için size yardımcı bir araç olur.

Arama Motoruna Uygun Makale

1) Odak anahtar kelime seçimi
Bir yazıya başlamadan önce konunuzu net şekilde belirlemelisiniz. Bu konu hakkında ön araştırma yapmalısınız. Web de konunuzu aradığınızda karşınıza çıkan rakiplerinizin bu sayfada nelerden bahsettiğini ve hangi keyword anahtar kelimeler kullandığına dikkat edin. Google Trends ve Keyword Tool araçlarını kullanarak doğru anahtar kelimeyi bulun. Bu anahtar kelime tek kelime olmak zorunda değildir. 2-3 kelime olabilir.

2) Seo başlığı oluşturmak
Sayfanızın kendi title başlığı ile arama sonuçlarında çıkacak başlık ayrı ayrı yazılabilir. Seo için yazacağınız başlıkta odak anahtar kelimekesinlikle yer almalıdır. Seo uyumlu başlık optimum 40 karakter olmalıdır.

3) Sayfa başlığı
Sayfa başlığınızda anahtar kelimeniz yine yer almalıdır. Fakat ayrıca bir seo başlığınız varsa arama sonuçlarında görüntülenecek olan başlık seo başlığıdır.

Meta açıklaması nasıl olmalı ?

4) Meta açıklaması
Meta açıklamaları facebook, google plus gibi paylaşım sitelerinde sayfanız paylaşıldığı zaman görüntülenen kısa özet yazıdır. Meta açıklaması aynı zamanda arama motorları tarafından sayfa taranmadan önce özet olarak taranan kısımdır.

5) Yazı içinde anahtar kelime kullanmak
Yazınızda ortalama olarak paragraf başına bir anahtar kelime kullanmanız gerekir. Fazla anahtar kelime kullanımı spam olarak nitelendirilirken az kullanım düşük sıralamaya yol açabilir.

Makalede h2 etiketi nasıl kullanılmalıdır ?

6) Sayfa başlığı ve h2 etiketi
Bir yazının en başında h2 etiketlerini kullanarak sayfa başlığı yazmalısınız. Bu başlık 40 karakter civarında olmalıdır ve mutlaka anahtar kelimenizi içermelidir.

7) İlk paragraf nasıl olmalı
İlk paragrafınız 2-3 cümleden oluşmalıdır ve mümkünse daha ilk cümlede anahtar kelimenizi kullanmalısınız. Okuyucu rahatlığı ve arama motoru için girişin sayfa özetine benzer olması daha uygundur. Geri kalan kısımda ne anlatacağınızı burada belirtmeye çalışın.

8) Resim kullanmak ve alt etiketi
Her yazınızda resim en az bir resim kullanmaya çalışın. Bunun iki sebebi vardır. Birincisi sosyal medyada sayfanız paylaşıldığında buradaki resim görüntülenir. İkincisi ise resimlere arka planda HTML etiketi olarak alt etiketine ilgili yazabilirsiniz. Alt etiketine kısa bir cümle yazmalısınız ve bu cümle de yine odak kelimenizi geçirmeyi hedefleyin.Daha ayrıntılı bilgi için resimler için seo konumuzu inceleyebilirsiniz.

9) Ara başlıklar
Sayfanızda ara başlık koyabileceğiniz yerler varsa bunları değerlendirin. h3 HTML etiketini kullanarak kısa bir cümle ile ara başlık yazın. Bu başlıklar arama motorları tarafından taranmaktadır.

Siteden dışarıya link vermek zararlı mı ?

10) Dışarıya link vermek
Halen kesinleşmemiş bir kriter olsa da dışarıya link vermek siteniz ve sayfanız değeri için önemli bir kriterdir. Sayfanızda güvenilir sitelere verilen linkler olması sizin güvenilir kaynaklara referans verdiğinizi ve dolayısıyla sizinde güvenilir yazı yazdığınızı gösterir. Güvenilir sitelerin başında org, edu, gov gibi uzantılara sahip siteler gelir. Bunların dışında pagerank değeri yüksek sitelerde güvenilir olarak görülür. Her yazınızda değil ama 4-5 yazınızda bir bunu uygulamaya özen gösterin.

11) Sayfadaki kelime sayısı
Son olarak seo uyumlu makale seo dostu bir sayfa yaratmak istiyorsanız yazınızdaki kelime sayısı son derece kritiktir. Tavsiye edilen kelime sayısı 300 dür. Yazılarınızın uzunluğunu bu kritere göre tutmaya çalışın.

Kaliteli makaleler üretmeye çalışıyoruz. Web sayfalarınız için seo uyumlu makale yazdırmak isterseniz bize iletişim kısmından ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın