Reflüye İyi Gelen Yiyecekler ve Bitkisel Kürler

Zararlı gıdalar tüketmekten dolayı mide asidinin artmasıyla oluşan reflüye iyi gelen besinler nelerdir.

Midede bulunan asidin tükettiğiniz yiyecek ve içeceklerden dolayı artıp yemek borusuna ulaşıp boğaz, mide, ses telleri ve yemek borusunda tahriş meydana getirmesine reflü denir. Reflü her an meydana gelebilir. Gece uyurken ya da yolda yürürken oluşabilir. Nadir olarak rastlanan bazı hastalarda gece ve gündüz reflüsü, gece reflüsü ve sabah reflüsü olarakta görülebilir. Bazen de reflü midenin fazla olarak hidrojen iyonu salgılamasından kaynaklanmaktadır.

Çoğunlukla 18 yaşından büyük bireylerde rastlanan reflü en sık görülen hastalıklar arasındadır. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde her 15 kişiden birinde reflü görülmektedir. Hidrojen iyonunun tamamı asitten oluşmaktadır.

reflüye iyi gelen

Hamilelikte reflü

Hamilelikte reflü mide bulantısı ve kusmadan dolayı meydana gelmektedir. Mideye giden besinlerin hamilelikten dolayı çıkarılarak yemek borusuna asit taşımasından dolayı meydana gelmektedir. Hamilelik reflüsü gebeliğin sonuna kadar sürmektedir.

Reflüye iyi gelen yiyecekler

Proteinli gıdalar mide asidini azaltarak mideyi güçlendirmektedir. Mide kaslarını da güçlendiren proteinli gıdalar reflüyü önlemektedir. Proteinli gıdalar örneğin fasulye, et ürünleri ve mercimek gibi gıdalar.

Lifli besinler midenin asit salgılamasını önlemektedir. Sindirimi rahatlatan ve hızlandıran lifli gıdalar midede iltihap oluşumunu da önlemektedir. Reflü ağrılarını azaltan lifli besinler şunlardır; muz, çilek, armut, şeftali, elma ve kavun bir numaralı lifli gıdalardandır.

Asitsiz meyveler reflü ağrılarını azaltarak mide asidini önlemektedir. Yağsız sebzeleri tüketirseniz reflü ağrılarınız azalacaktır. Omega 3 asitleri içeren meyve sebzeler mide asidini azaltmaktadır. Reflüye iyi gelen besinler şunlardır; Elma, lahana, brokoli, havuç, muz, balık ve haşlanmış tavukgöğsü reflüye iyi gelmektedir.

Reflü hastalığına iyi gelen bitkiler

1 su bardağı kaynamış suyun içine 20 gram anason atınız. Anasonlu suyun demlemesini bekleyiniz ve günde 1 bardak içiniz.

1 su bardağı kaynar haldeki suyun içine 15 gram rezene tohumu atınız. 5 dakika daha kaynatınız. Kaynama sona erdiğinde demlemeye bırakınız. Demleme bittiğinde sabah ve akşam 1 bardak içiniz.

1 su bardağı kaynar haldeki suya 10 gram çörek otu atınız. Çörek otlu kaynamış sudan günde 2 bardak içiniz.

Kaynar haldeki suyun içine 10 adet papatya çiçeği atınız. 10 dakika daha kaynatınız. Kaynama bittikten sona demlemeye bırakınız. Demle sona erdikten sonra papatyaları arındırarak günde 1 defa içiniz.

Reflü Hastalığını Tetikleyen Yiyecekler

Yağlı gıdalar sindirimi zorlaştırarak midenin fazla mide asidi salgılamasını sağlamaktadır. Yağlı gıdalar sindirimi zorlaştırarak mide asidini artırmaktadır. Kızartılmış gıdalar mide asidi oluşturmaktadır. Mide asidi reflüyü tetiklemektedir.

Mide asidini artıran baharatlı besinler mideyi yakarak mide asidini artırmaktadır. Yakıcı olan bu gıdalar aynı zamanda hemoroid oluşturmaktadır.

Reflü nasıl geçer

Makalemizde yazmış olduğumuz reflüye iyi gelen besinleri ve reflüye iyi gelen bitkisel çözümleri uygulayarak reflüyü geçirebilirsiniz.

Papatya sindirimi hızlandırarak reflü oluşumunu önler.

Lifli gıdalar mide asidini azaltmaktadır.

Elma midede iltihap oluşumunu önlemektedir.

Balıketi reflü ağrıları dindirmektedir.

Anason midenin hidrojen iyonu salgılamasını önlemektedir.

Proteinli gıdalar mideyi güçlendirmektedir.

Yorum yapın