Neden Şeker Hastalı Olunur, Nasıl Anlaşılır ?

Şeker hastalığı konusunda çok araştırma yaptım. Bundan yıllar önce henüz şeker hastalığı nedir çok fazla bilinmediği günlerde babaannemi bu hastalık yüzünden kaybetmişiz. Daha sonra annemin de şeker hastası olduğunu öğrendiğimiz günden bu yana bir gün bende de bu hastalık ortaya çıkacak diye korkmuyor değilim. Ama korkunun çok bir önemi yok önemli olan belirtileri hakkında bilgi sahibi olup hazırlıklı olmak. Çünkü farkında olmazsanız bu hastalığın gizli bir şekilde ilerleyerek doku ve organlarınıza zarar vermeye başlayacağı açıktır. Buna dikkat etmeli ve devam olarak başlangıç belirtileri hakkında yorumları ve doktorların önerilerini dikkate almanızı tavsiye ediyorum.

Şeker hastalığı ile yaşamanın yollarına onu ilk başlangıcından itibaren kabul edilerek başlanmalıdır. Bir diğer önemli konu ise çocuklarda şeker hastalığı şeklinde karşımıza çıkar. Bu konu daha hassas olduğu ve yeterince bilgiye sahip olmadığım için sadece altını çiziyor ve kendi sorunumu anlatmaya başlıyorum.

şeker hastası nasıl anlaşılır

Şeker Hastalığı Nasıl Anlaşılır

Son derece önemli ve dikkat edilmesi gereken bir başlıktır. Kişi kendinde şeker hastalığı olduğunu düşünüyorsa bir süre kendini izlemeli ve belirtilerin birkaçının olduğunu düşündüğünde ise vakit kaybetmeksizin doktora başvurmalıdır. Ben de aynı şekilde bir süredir şeker hastalığı gizli belirtileri üzerine araştırma yapıyorum. Ailemde şeker hastası bulunduğu için zaten risk grubu içerisinde olduğumun farkındaydım. Ama son zamanlarda gerek dengesiz beslenme gerekse hareketsiz yaşama yüzünden şeker hastası olabilme ihtimalim üzerine derin düşüncelere dalıyorum. Böyle bir durum ortaya çıkarsa ne yapılması gerekir araştırıyorum. Dilerseniz sizlerle şeker hastalığı belirtileri konusunu masaya yatıralım.

Şeker Hastalığı Nasıl Başlar

Bu konu üzerinde titizlikle durulması gereken konu başlıkları arasında yer alıyor. Şeker hastalığının nasıl başladığının ve ilk olarak hangi belirtilerle ortaya çıktığının iyi analiz edilmesi gerekiyor. Doktorların ortak olarak söylediği belirtiler arasında sık tuvalete gitme, çok susama ve titreme ve ani açlık hissi yer alıyor. Bu belirtilerin zamanında bilinmesi de vücudun yorulmaması açısından son derece büyük bir önem arz ediyor. Hastalığın önceki safhalarında bilinmesi daha sonradan sorun yaşamamak adına önemli çünkü zamanında tespit edilmemesi durumunda organlarınızın yorulmasına neden olabilirsiniz.

Şeker Başlangıcı

Şeker hastalığının başlangıcında kişinin genellikle yukarı da yer alan belirtilerin dışında devamlı bir sinirlilik ve açlık hali ile karşılaştığını söyleyebiliriz. Bunun dışında ani kilo kayıplarının da kesinlikle değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Ailesinde şeker hastalığı bulunan insanlardan biri olarak şu kadarını söyleyebilirim ki gerek şekerin başlangıcında gerekse ilerlediği evrelerinde kişilerin yaralarında geç iyileşmelerin görüldüğünü söyleyebiliriz. Bu durumun sebebini araştırdığım zaman şekerin yükseldiği dönemlerde vücudun yaraları daha zor iyileştirdiğini görebiliyoruz. Böyle bir sorun yaşamamak adına şekerin henüz başlangıcında bu tarz şikayetlerle karşılaşmanız durumunda bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ediyoruz. İlerleyen zamanlarda sizin için daha ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabileceği için zamanında alınan önlemlerin son derece etkili olacağının altını çizmekte de fayda var.

İlerlemiş Şekere Dikkat

Şeker hastalığının fark edilmemesi ve ilerlemeye başlaması durumunda da sıklıkla aynı şikayetlerle karşılaşmak mümkün oluyor. Doku ve organların zarar görmesi bunlar arasında ilk sırada sayılabilir. Örneğin görme kaybı, böbrek ve kalp rahatsızlıkları sıklıkla karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor. Şeker hastalığı şüpheniz varsa zaman kaybetmeden bir doktora başvurmanız sağlığınız açısından son derece önemli bir husus oluşturacaktır. Bu sebepten dikkat edilmesi de önemlidir.

Bir hatırlatma: Şeker hastalığı konusunda benden desteklerini esirgemeyen ve sizlere bu yazının yazılmasını sağlayan Rıza Amca’ma (yardım sever yaklaşımı ile her zaman beni kendine hayran bırakan ve sabırla sorularımı dinleyip, sabırla aynı cevapları veren.) teşekkürü bir borç biliyorum.

Yorum yapın