Kurban Fiyatları 2018

Bildiğiniz üzere her sene kurbanlık fiyatlarını aylara göre güncelleyerek yazmaya çalışıyoruz. Burada sizden gelen yorumların da son derece önemli olduğunu söylemekte fayda var. Düzenli olarak 2018 kurbanlık fiyatları güncellenecektir. Bulunduğunuz şehir için kurbanlık fiyatlarını belirtirseniz arayışta bulunanların daha doğru bilgiye ulaşmasını sağlayabiliriz. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kurban Fiyatları 2018

Bildiğiniz gibi kurban fiyatları her sene altını çizdiğimiz ve ne yazık ki yıllara göre fiyatları hızlı bir şekilde artan bir konudur. Son zamanlarda özellikle et fiyatlarında meydana gelen artış ve kurban bayramının yaklaşması ile birlikte illere göre kurban fiyatları konusunun ön plana çıkmasına neden olmuştur.

2018 Kurban Fiyatları

Kurban fiyatları konusunda her sene olduğu gibi 2018 yılı içinde özellikle altını çizmek istediğimiz bir konu bulunmaktadır. Bildiğiniz üzere zaman yaklaştıkça haberlerde çıkan spekülatif konu başlıkları kurban fiyatlarını gitgide artırmaktadır. Büyük şehirlerde kurulan pazarlarda bu rakamlar için bir standart bulunmasına rağmen çoğunlukla bu durumun ön plana çıkarılması gerekebilir.

2018 Kurbanlık Koyun Fiyatları

Yazıyı ara ara güncelleyeceğiz ama 1 Nisan tarihi ile birlikte temmuz ayına doğru kurban fiyatlarının artacağını ve en aşağı 750 tlden başlayacağını ön görmek mümkündür. Tabi ki bu durum ve rakamlar illere göre ve alınan zamana göre 1000 – 1300 tl arasında değişmesi de şaşırtmayacaktır. O sebepten net bir rakamın altını çizmenin son derece yanlış olacağını söyleyebiliriz. Düz hesap yapacak olursak bir koyundan çıkan etin kilosunun 18 tl civarına hesaplanacağını ve tartımın bu şekilde yapılabileceğini söyleyebiliriz.

2018 Kurbanlık Dana Sığır Tosun Fiyatları

2017 yılında olduğu gibi 2018 yılı içinde minimum bir rakamdan bahsetmek mümkün olabilir. Hisse hesabına bakılmaksızın kurbanın 7000 tl civarından başlayacağını ve aynı şekilde ilden ile bu rakamların artacağını söylemek mümkün olmaktadır. 2018 büyükbaş kurbanlık fiyatlarında kilogram başı et hesaplaması yaptığımız zaman 20 tl civarında bir rakam ön görülebilir. Tabi ki bu durum zaman yaklaştıkça değişiklik gösterecektir.

2018 İstanbul Kurbanlık Fiyatları

Görünen köy kılavuz istemez diyerek ön tahminlerde bulunmanın yanlış olmayacağını düşünüyoruz. Zaman yaklaştıkça burada bulunan rakamları sizden gelen yorumlara göre güncelleyecek olmamıza rağmen 2018 İstanbul için en pahalı kurbanlık rakamlarının tahminini yapabiliriz. Son zamanlarda olduğu gibi kestirmede dahil olmak üzere 800 tl den küçük baş 7500 tl den büyükbaşı fiyatlarının başlayacağını söylersek yanılmış olmayız.

2018 İzmir Kurbanlık Fiyatları

İzmir ve Bursa ili kurbanlık fiyatlarına göz attığımız zaman senelere göre benzer fiyatlar öngörebiliyoruz. 2017 yılında ortalama rakamlar olmasına rağmen İstanbul’dan sonra İzmir’de pahalı kurbanlar olduğunu ve aynı şekilde küçükbaşta 750 – 800 tl civarında büyükbaşta 7500 – 8000 tl civarında bir fiyat öngörülebiliyor.

2018 Ankara Kurbanlık Fiyatları

Nispeten İzmir Bursa ve İstanbul’a göre fiyatlarında kesimlerinde daha uygun şekilde yapıldığı Ankara için ortalama olarak küçükbaş için 750 büyükbaş için 7000 civarında bir rakam söyleyebiliriz.

İllere Göre Kurbanlık Fiyatları

Kurban ayına yaklaştıkça 2018 yılı için il il fiyat güncellemesi yapılacaktır. Bu noktada sizden gelen yorumlarında son derece önemli olduğunu belirtmekte fayda var.

Yorum yapın