Kosgeb Hibe Şartları 2018

Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından KOBİ’lere özel hizmet vermek amacıyla kurulan KOSGEB’in sunduğu kredi şartları hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını bu makalemizde bulabilirsiniz. Özellikle son yıllarda hibe olarak verdiği kredi türleri ile birçok başvuru kabul eden KOSGEB üzerinden sizlerde başvuru yaparak hibe veya 0 faizli kredi türlerinden alma fırsatını yakalayabilirsiniz.

Kosgeb Şartları 2018

2017 yılında verdiği 50 Bin TL hibe kredi ile birçok başvuru alan KOSGEB’in aynı kredi türünü 2018 yılı içerisinde de vermesi tahmin ediliyor. KOBİ’lerin gelişmesi ve daha çok yatırım yapmaları açısından verilen bu kredi türünden almak için sizlerden istenen bazı şartlar bulunmaktadır.

Öncelikle bu kredi türünü almak için ya bir iş yerinizin bulunması ya da iş yeri açmak için KOSGEB’in belirlediği kriterlere uygun olan bir proje sunmanız gerekmektedir. Bu projelerin neler olduğuna KOSGEB’in resmi sayfası üzerinden bakabilirsiniz.

Hibe almak için yapmanız gerekenler

Öncelikle KOSGEB’in internet sitesi üzerinden veri tabanına kendi adınıza bir kayıt oluşturmanız gerekmektedir. Bu kayıt işlemi sırasında sizlerden istenecek olan bilgileri eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Aksi durumda alacağınız hibe kredi türünde ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Veri tabanına kayıt olduktan sonra KOSGEB’in 2016 yılı içerisinde 70 saat olan ders programı 2017 yılı içerisinde 32 saate düştü. Bu 32 saatlik programa katılarak burada kazandığınız sertifika ile birlikte KOSGEB’in hibe kredi türlerine başvurma hakkını kazanmış olacaksınız.

50 Bin TL hibe kredi 100 Bin TL’de 0 faizli kredi türünden almak için bu sertifikanın başarılı bir şekilde alınması gerekmektedir. 2018 yılı içerisinde bu rakamların biraz daha yukarıya çekilmesi düşünülmektedir.

2017 yılında yapılan son güncelleme

  • Öncelikle KOSGEB’e başvuru yaptıktan hemen sonra iş kurmak isteyen girişimcilerin mutlaka sertifika alması ve verilen eğitimi başarılı bir şekilde yerine getirmesi gerekmektedir.
  • Sertifika programını başarılı bir şekilde bitiren kişiler KOSGEB üzerinden alacakları formu eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra KOSGEB müdürlüklerine teslim etmelidir.
  • Verilen bu form kurul tarafından inceledikten sonra KABUL veya RED olacak şekilde değerlendirme aşamasına alınacaktır.
  • Eğer başvuruda bulunduğunuz işletmeniz KABUL gördü ise bu sefer yapmanız gereken 90 gün içerisinde sizlerden istenecek olan belgeleri eksiksiz olarak yerine getirmek olacaktır. Burada 90 günlük bir yasal süre olduğunu belirtmek istiyoruz.
  • 90 gün içerisinde veri tabanı üzerine kaydınızı yaptırdıktan hemen sonra sizlere sunulacak olan taahhütnameyi imzalamanız gerekmektedir.
  • 90 gün içerisinde imzalanmayan bu taahhütnameler geçersiz sayılacaktır ve hibe kredi almaya hak kazan girişimcilerin hakları yanmaktadır.
  • RED alan bir girişimci aynı programdan en fazla 3 kez başvuru yapma şansına sahiptir. Hibe almaya hak kazanan girişimcilerde bir kez yaralanma hakkına sahiptirler.

Yorum yapın