Kömür Fiyatları 2017

Kış kapıda, pek çok ilde apartmanlar kömür konusunda anlaşma sağladı ve fiyatlarda üç aşağı beş yukarı belli oldu. Ama 2017 kömür fiyatları söz konusu olduğu zaman ne yazık ki çok ciddi bir dengesizlik ortaya çıkıyor. Alınacak kömürün markasına ve cinsine göre fiyatlarında günden güne bir dengesizlik ortaya çıkıyor.

Kömür Fiyatlarını Ne Etkiliyor

Kömür fiyatını öncelikle kömürün markası ve satıldığı yer çok etkiliyor. Bir diğer etmen ise kömürün satışının yapıldığı dönemde ki güncel dolar kuru, benim bulunduğu yerde bir gün içerisinde ton başına 50 – 70 tlye kadar fark olduğuna şahit oldum. Büyükşehirlerde bu durum biraz daha farklılık gösterebilir.

Özellikle Anadolunun soğuk iklimi için kömür fiyatları kayseri gibi illerde ciddi anlamda bir değişiklik ortaya çıkabiliyor. Bu bakımdan dolar kuruna bağlı olarak uygun zaman aralığında kömür almanızı tavsiye ediyorum. Biraz da bulunduğunuz ilde bulunan kömür markalarının son derece büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında kömür fiyatlarının da düzenli olarak gözden geçirilmesi gerekiyor. Kayseri kömür fiyatları: 730 tl ile 760 tl arasında değişiyor. Tabi ki bu durum markadan markaya ve kömürün cinsine göre değişiklik gösterebiliyor.

Bazı illerde ise henüz doğal gazın kullanılmaya başlanmamış olması da fiyatların uçmasına neden olabiliyor. Bunlar arasında kömür fiyatları Trabzon sayılabilir. Trabzon Giresun arasında karpuz kömür fiyatının markadan markaya değişiklik göstermekle birlikte 740 tl ile 770 tl arasında oynadığını da belirtmek istiyorum.

komur-fiyatlari

Kömür Fiyatları İzmir

Her ne kadar internette daha uygun fiyatlı kömürlerle karşılaşsanızda İzmir ilinde öğrendiğim kadarıyla kaliteli markaların fiyatı da üç aşağı beş yukarı aynı oranda seyrediyor. Yani uzun lafın kısası uygun fiyatlı kömür bulunabilecek zamanı biraz geçtik. Çünkü dolarda çok ciddi anlamda artış oldu. Bu da fiyatın yükselmesini sağladı.

Kömür Fiyatları Kalorifer

Kaloriferde yakılacak olan kömür genel olarak farklılık gösteriyor. Bu da kömür fiyatlarında dengesizlik oluşmasını sağlıyor. Kömürün büyük bir çoğunluğunun Rusya’dan gelmesine rağmen aynı ocaktan alınan ve farklı paketlenen iki kömür markasının arasında ciddi anlamda fiyat farklılığı oluşabiliyor. Apartmanda yakılan kalorifer kömürlerinin böyle bir dengesizlikle ortaya çıkması da dikkatleri üzerinde toplayan diğer bir konu başlığı olduğunu söyleyebiliriz.

Yorum yapın