Kışın Motosiklet Fiyatları Düşer mi 2017

Zor günler kapıda, ötv fiyatlarında artış dolar kurunun yükselmesi derken en düşük fiyatlarda seyretmesi gereken araba ve motosiklet fiyatlarının yükseldiğini görebiliyoruz. Bu da yeni motosiklet almayı düşünen kişileri zor durumda bırakıyor. Peki ama kışın motosiklet fiyatları düşer mi? Eğer motosiklet fiyatları düşerse bu ne kadar bir düşüş olacak sizler için araştırdık.

motosiklet-fiyatlari-hangi-ay-duser-2017

Motosiklet Fiyatları Hangi Ay Düşer

Normal şartlar altında talebin en az olduğu kış aylarında motosiklet fiyatlarında tüm motorlu taşıtlarda olduğu gibi gözle görülen bir düşüş olduğu biliniyor. Bunun temel nedeni talebin az olması, dolar kuru ve üretim miktarının yanı sıra yeni modellerin çıkması ile birlikte eski modellerin üretimden kaldırılması örnek gösterilebilir. Üretimde çoğu anlamda dövize bağlı olmamız ve dövizin de son dönemlerde rekor üzerine rekorlar kırması da motorsiklet fiyatlarının yükselmesinde ciddi anlamda etki gösteriyor. Araba yerine motosiklet fiyatları alacak kişilerin rakamlara daha dikkatli bakmaları durumunda ciddi anlamda yükseliş olduğunu görmeleri de söz konusu olmaktadır.

Motosiklet Fiyatlarının En Düşük Olduğu Ay

Yazımızın başından beri 2017 yılının bu konuda ciddi bir istisna olduğunu yazmaya çalıştık. Detaylı bir araştırma yapmamız durumunda özellikle son 12 aylık süreç içerisinde en araba fiyatları için en düşük fiyatın temmuz ayı olduğunu görüyoruz. Normal şartlar altında böyle bir durumdan söz etmek mümkün değil gibi görüyordu. Çünkü en yüksek olması gereken fiyat aralığının en düşük fiyatlara sahip olması da durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor gibi görünüyor.

Motosiklet Fiyatları Sıfır

Ne yazık ki sıfır motosiklet almak isteyenlere iyi haber veremeyeceğiz. Her ne kadar ötv fiyatlarının artışı daha çok arabaları vurmuş gibi görünse de motosiklet almak isteyenleri de zor günler bekliyor. Rakamlarla örnek vermek gerekirse; Yamaha Wr125X kdv ve ötv dahil fiyatıyla 13.600 tl ye alıcı bulurken ikinci el fiyatlarının da 9.000 – 11.000 tl arasında değiştiğini görebiliyoruz. Bu durumda motosiklet fiyatları 2017 yılı için çok cazip günler beklemediğimizi gösteriyor. Aynı sıfır kilometre araçlarda olduğu gibi ikinci el motosiklet fiyatlarında da yüksek fiyatlar olduğunu görebiliyoruz. Satış var mı peki? Diye soracak olursanız; görüştüğümüz bayilerin satış rakamlarının ciddi anlamda düşük olduğunu söyleyebiliriz. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yorum yapın