Kış Lastiği Seçimi 2017

Kış kapıda, özellikle bu sene sıcak bir yaz mevsimi geçirdiğimizi düşünecek olursak kış için hazırlık yapmanın da gerekli olduğunu söyleyebiliriz. Peki ama kış lastiği alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Kış lastiğini nerelerde bulabiliriz ve en uygun fiyatlı kış lastiği kampanyaları nelerdir bu konu başlıklarını sizler için masaya yatırdık.

2017 Kış Lastiği Kampanyaları

Her şeyden önce kış lastiği uygulamasının gelmesi ile birlikte bir zorunluluk halini aldığını söyleyebiliriz. Kış lastiği kampanyaları genellikle marka bazlı yada internet sitelerinin kampanyaları ile ortaya çıkıyor. Özellikle hepsiburada, gittigidiyor gibi internet sitelerini takip ederek uygun fiyatlı kış lastiği kampanyalarına ulaşabilirsiniz.

Uygun Fiyatlı Kış Lastiği Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Öncelikle kredi kartı kampanyalarını iyi takip edin. 2017 nin ilk günleri ile birlikte pek çok kredi kartının kampanyalar ile reklam yaptıklarını geçen senelerde de gördük. Büyük ihtimalle bu yılda pek çok kredi kartı hem taksit hem de taksit erteleme gibi seçenekleri ortaya çıkarabilir.
  • İkinci olarak biraz öncede değindiğimiz gibi büyük alışveriş sitelerinin kampanyaları özellikle markasal bazda ortaya çıkacaktır. Geçtiğimiz yıllarda sıklıkla karşılaştığımız üç lastik alana dördüncü bedava gibi yada kredi kartlarıyla birleştirilmiş kampanyalarla karşılaşabiliriz.
  • Son olarak markaların kendi internet adreslerinde yer alan kampanyalardan da yararlanabilirsiniz. 2016 yılının kışında karşımıza çıkan 4 lastik alana yol yardımı bedava yada nakit puan kampanyaları olabilir.

kis-lastigi-2017

Kış Lastiği Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Öncelikle kış lastiğinin kış lastiği olup olmadığını anlamak için yanında bulunan işaretlere dikkat etmek gerekiyor. Çoğunlukla kar tanesi sembolü ve M+S işareti bulunan bu lastikler kış ortamında daha güvenli araç kullanılmasına yardımcı oluyor.
  • Klasik seçenekleri bir kenara bırakarak kış lastiği alırken dikkat edilmesi gerekenleri; parasal olarak ve marka bazında masaya yatırabiliriz. Kaliteli bir markanın tek lastiği fiyatına internetten son derece uygun fiyata 4 lastik alınabilir.
  • Uygun lastiğin seçilmesi için markaların kullanıcı yorumlarına göz atmanızı tavsiye ediyorum. Aksi takdirde kalitesiz lastiğe boşuna para verebilirsiniz.
  • Aldığınız lastik kesinlikle aracınızın standart lastik ölçülerinden büyük yada küçük olmamalıdır.
  • Tüm lastiklerin birlikte değiştirilmesi tavsiye edilir. Özellikle dört lastiğin aynı anda değiştirilmemesi durumunda, aracınız dengesiz yol tutuş ve kayma yaşayabilir. Bu da kışın uzun yol için tavsiye edilmez.
  • Kış lastiği yakıt yakışını ve yol tutuşunu ciddi anlamda değiştirecektir. Bir de içeriye ses almasına neden olabilir. Kış lastiği almadan önce bu özellikleri de masaya yatırabilirsiniz.

 

Kış Lastiği Derinliği

Diş derinliği özellikle kış lastiklerinde 3 mm nin altına düşmemelidir. Bu bakımdan bir sene önce çıkardığınız kış lastiğini bir sene sonra yeniden kullanmayı düşünüyorsanız diş derinliğine göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Aynı şekilde, her ne kadar kış lastiği zorunluluğu getirilmiş olsa da; zincir bulundurmanın da zorunlu olduğunu hatırlatalım.

Şahsi tavsiyem; uygun fiyatlı olanın tercih edilmesinin yanı sıra kaliteli olanında alınabilir olduğudur. Biraz kampanyalardan yararlanıp biraz da düzenli olarak takip edilmesi durumunda uygun lastiklere son derece kolay bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Yorum yapın