İmplant Fiyatları 2018

Başlangıçta durumu biraz özetledim. Doğrudan implant fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz yazının sonuna bakabilirsiniz.

Evet arkadaşlar bir dişimi kaybettim!  Benim için hem komik hemde üzücü bu hikayenin başlangıcı ramazandan iki gün öncesine dayanıyor. Sinan’la ramazan öncesi börek yemeye gittik ve hiç aklımda yokken kokusuna dayanamadığım kıymalı böreği yerken bir anda içinden çıkan taş kabusum oldu. Dişler hakkında detaylı bilgiye sahip değilim ama sol üst azı dişlerimden bir tanesini kaybetmiştim. Zaman kaybetmeden diş hekimine gittim. Hekimim çok kötü kırıldığını ve maalesef dişin dipte kalan kısmını çekmesi gerektiğini söyledi. Oradan çıkıp başka bir diş hekimine daha gittim. Sonuçta dişim benim için çok önemliydi ve onu çektirerek kurtulmak istemiyordum. Diğer diş hekimi de aynı tepkiyi verince çaresiz tamam dedim.

İmplant Macerası Başlıyor

İmplant inanılmaz bir yenilik, dişimi kaybettikten kısa bir süre sonra ortaya çıkan boşluğu nasıl kapatacağımı sordum. Dilersem öndeki ve arkadaki dişten destek alarak o bölgeye bir diş koyabileceklerini ama uzun vadede sorun yaşayabileceğimi söylediler. Diğer bir seçenek ise implantmış. İmplantın ömür boyu garantisi bulunuyormuş ve çok daha uzun süre dayanabiliyormuş.

Peki Ama Nedir Bu İmplant

İmplant dediğimiz arkadaş titanyum adı verilen bir pahalı metalin kemik üzerine yerleştirilerek bir diş kökü oluşturulması işlemiymiş. Yani dişi tamamen kaybedince vücudun kabul ettiği bir metal kök olarak kullanılıyor ve üzerine diş yapılıyor. Bu sayede hem uzun yıllar gerçek dişiniz gibi kullanabileceğiniz bir diş elde ediyor hem de oluşan boşluğu kapatmış oluyorsunuz.

İmplant Fiyatları

Buraya kadar beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim. İmplant fiyatları kullanılan markaya göre değişiklik gösteriyormuş. Genellikle İsviçre ve İsveç merkezli implant markaları çok tercih ediliyormuş. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de uygun fiyatlı ürünler bulunmaktaymış. Aslına bakarsanız implant konusunda aldığınız destekte ömür boyu garanti veren ürünlerden yana tercih kullanmak gerekmekteymiş ve fiyatlarda diş yapınıza ve implant adetine göre değişiklik göstermekteymiş.

 İmplant Fiyatları 2018

Oldukça zorlu bir süreç sonunda yaklaşık 3.000 TL’na anlaşarak İsveç merkezli bir implant markasının operasyonuna katıldım. Tek diş olduğu için maliyetin (döviz kurları malumunuz) daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bekleme salonunda üst dişlerinin tamamına implant operasyonu yaptıracak bir amca ile muhabbetimiz oldu. Amca bu konuda benden daha tecrübeli ve bilgi sahibiydi. Diş sayısı arttıkça fiyat düşüyormuş. Bazı diş hekimleri Güney Kore yada Amerikan ürünlerini kullanıyormuş bu durumda fiyatların düşmesine neden oluyormuş. Tek diş bakımından net bir fiyat vermek mümkün olmamakla birlikte rakam olarak 2.000 TL – 3.000 TL başlangıç fiyatlarından implanta başlanıyormuş. Sorularınız varsa yazmaktan çekinmeyin.

 

Yorum yapın