Eski Mobilyaları Boyama Teknikleri

Eski mobilyayı boyayıp ilk günkü haline getirmek için neler yapmak gerekiyor?  Eski mobilyaları boyama teknikleri nelerdir? Bu konuları sizler için detaylı bir şekilde araştırdım. Öncelikle boyama yapacağınız mobilyalarınızın parçalarını mümkün olduğu kadar ayırarak işleme başlıyoruz.

Eski Mobilyaları Boyama

Bu işleme daha sonra farklı bir makalede değinmeyi düşünüyorum. Aslına bakarsanız eski mobilyaları değerlendirme tekniklerinden sadece bir tanesi boyama tekniğidir. Farklı ürünleri farklı özellikleri ile birlikte kullanmak ise günümüzde daha sık tercih edilen bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Örneğin eski ahşap bavuldan bir kitaplık yapmak mantıklı ve güzel bir değerlendirme yöntemi olacaktır.

eski mobilya boyama

Adım adım eski mobilya değerlendirme basamaklarını inceleyeceğiz. Benim gibi israfa son derece karşı olan biri için eski mobilyaların değerlendirilmesi son derece önemli bir konu başlığıdır. Eskisini elden geçirerek değerlendirmek dururken neden dünyanın parasını vererek yenisini alasınız ki?

Eski mobilya boyamada hangi boya kullanılır

Eğer hangi renge boyayacağınıza karar veremediyseniz kesinlikle tercihinizi beyazdan yana kullanabilirsiniz. Çünkü çekyat veya kitaplık fark etmez kaliteli bir şekilde boyandığı takdirde oldukça faydalı ve güzel bir görünüm elde edecektir. Aynı şekilde eski mobilyalarınızı farklı tip boyama seçeneklerine göre de ayırabilirsiniz. Tabi mekan içerisinde bulunan renk tercihi de farklı özelliklerine göre sıralanabilir. Mobilyanızın çok fazla göz önünde olmasını istiyorsanız ona göre bir boyama tercihi oluşturabileceğiniz gibi ortamda bulunan diğer renklerin arasında kaynamasını istiyorsanız daha soluk renklere boyamayı da düşünebilirsiniz.

Eski Mobilya Nasıl Boyanır

Başlangıç olarak boyamayı düşündüğünüz rengi seçiyorsunuz. Mümkünse bunu mekan içerisinde önemsiz bir objeyi boyayarak nasıl görüneceğini test edebilirsiniz. Daha sonrasında ise geri toplamada zorluk çekilmeyecek şekilde mobilyanızın parçalarını çıkarıyorsunuz. Bunlar içerisinde çekmece yada arka tahtasını çıkarırsanız daha güzel olacaktır.

Eski mobilya boyama nasıl yapılır

Eski mobilyalarınızın tozlanmış ve kirli olma ihtimalini göz ardı etmeden temizlemeniz de gerekiyor. Bu şekilde tozun üzerini boyamamış ve kötü görünümden kaçınmış olursunuz. Yeterli şekilde boya yapılacak alanı kapatarak işleme devam ediyoruz. Sıklıkla bu konuda gazete kağıtları imdadımıza yetişecektir. Uygun fırça ve boya seçeneği de belirlendikten sonra acele etmeden yavaş yavaş eski mobilyalarınızı boyamaya başlıyorsunuz.

Boyanmaması yada değiştirilmesi gereken bölümlerin vakit kaybetmeksizin değiştirilmesi de kuruduktan sonra hemen kullanılması açısından önemli olacaktır

Yorum yapın