Çiçeğim Soluyor Ne Yapmalıyım

İnsanlar gibi çiçeklerinde farklı istekleri bulunmaktadır. Bazı çiçekler çok sıcak havaları severken bazıları soğuktan hoşlanır. Çoğu zaman güneşi dolaylı olarak almayı seven bir çiçeği doğrudan güneşin altına koyarsanız kısa bir süre içerisinde onu kaybedebilirsiniz.

Çiçeklerin solması demek onun mevsimine göre yanlış bir şekilde bakıldığını anlayabilmemizin en önemli işaretidir. Solmaya başlayan çiçekte bunun sebebini araştırmanızda fayda var. Özellikle son dönemlerde internette çiçekleriniz hakkında çok detaylı bilgiler bulunduğu için yeniden eski güzel görünümüne kavuşturma işlemini daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Solmuş Çiçek Nasıl Canlandırılır

Bu durum için birden fazla faktörü birlikte değerlendirmek gerekmektedir. Çiçeğiniz neden soldu, nerede soldu ve solmaya başladığı dönem hangi mevsimdi gibi sorular dış faktörlerle ilişkilidir. Aynı zamanda sulanma sıklığı ve ortam sıcaklığı da size bağlı olarak değişen bir durumdur.

Solan çiçek hakkında öncelikle internette kısa bir araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum. Bazı çiçekler aynı mevsimlerde solmaya başladığı için bu normal bir durum olabilir. İnternete çiçeğinizin türünü ve solduğu zamanı yazıp arama yaparsanız sizinle aynı sorunu yaşayan insanlarla ve çözümlerle karşılaşma ihtimaliniz de artacaktır.

Çiçeği Canlandırmak İçin Ne Yapmalı

Son zamanlarda kuruyan çiçeği kurtarma başlığı altında pek çok farklı video görüyorum. Yine tam olarak emin olmamakla birlikte videonun başında solmuş bir çiçek kullanırken sonlarına doğru canlanmış çiçek kullanıyorlar. Burada en dikkat çekici nokta bazı ölü yapraklarında yeniden canlanmış olmasıdır. Bazı videolar (hepsi öyle demiyorum) çiçeğin önceki halinin görselini sonraki haliymiş gibi koyuyor. Bu da sizi yanlış yönlendiren bir durum oluşturabiliyor. Öncelikle çiçeğinizin isteklerine kulak verin gerisi gelecektir.

Solmuş Çiçekleri Canlandırma

Çiçeğinizin isteklerine cevap verin. Ona şu aşağıda verdiğim soruları sorarak cevaplarını bir köşeye yazabilirsiniz.

  • Hangi sıcaklığı seviyor.
  • Ne kadar süreyle sulamayı seviyor.
  • Nasıl bir toprak yapısı istiyor.
  • Saksısı ona küçük mü geliyor.
  • Gereğinden fazla yada az mı güneş alıyor.
  • Bulunduğu ortam çok mu soğuk.
  • Nemli bölge mi kurak bölge mi sever.
  • Çevresinde ona zarar veren evcil hayvan var mı.
  • Bitki besini kullanıyor muyum.

Aslına bakarsanız soruların tamamı çiçeğinizin isteğine bağlı olarak değişebilir. Bazı çiçekler nemli bölgeleri sever. Bu çiçeklere ikide bir su vermeniz gerektiği anlamına gelmez. Bazen spreylerle günlük birkaç defa yapraklarına su sıkarsanız yeterli olacaktır. Bazı çiçeklerde bu durumun tam tersidir. Etli yapraklarına çok su değmesinden hoşlanmazlar, doğrudan topraktan sulanması gerekebilir. Bu şekilde kurumaya başlayan çiçeğinizi daha iyi anlarsınız.

Çiçekleri Canlandırmak İçin Ne Yapmalı

Sebebi bularak başlayabilirsiniz. Daha sonrasında kaybettiğiniz ve öldüğünden emin olduğunuz yapraklarını budamalısınız. Tamamen budama çiçeği zor durumda bırakacağı için sadece ölü yapraklardan kurtulun. Sulama sıklığınızı gözden geçirin ve çiçeğinizi iyi tanıyın. Bitki besinleri verin ama çok besin vermenin de ters tepki vereceğini unutmayın. Bize de yazmayı unutmayın. Herkese mutlu haftalar diliyoruz.

Yorum yapın