Buzdolabı Tavsiye 2017

Yeni evlenmiş, buzdolabı konusunda oldukça derinlemesine araştırma yapmış biri olarak 2017 buzdolabı tavsiyeleri yazısını kaleme almaya karar verdim. Beyaz eşya satın alırken nelere dikkat edilmeli ve hangi özellikleri ön plana çıkarılmalı gibi konu başlıklarına özellikle değinmek istiyorum.

Öncelikle yazım boyunca markaya yer vermek istemiyorum. Çünkü üç aşağı beş yukarı ben yazarken hangi markayı kastettiğimi anlayacaksınız. Bunun için biraz araştırma yapmak yeterli olacaktır. Tabi ki bütçede son derece önemli bir unsur onu da es geçmiyorum. Ama iki şeye dikkat edeceğim. Birincisi marka ismi vermeyeceğim. İkincisi de en ucuzundan en pahalısına tüm markaları ele alacağım.

buzdolabi-tavsiye-2017

Buzdolabı En İyi Marka 2017

Marka bazında bir değerlendirme yapmayacağımı söylemiştim. Özellikle şu konu başlığına dikkat etmeniz sizin karınıza olacaktır ki, markaya para vermek yerine kaliteli ürüne para vermeyi tercih edebilirsiniz. Günümüzde birbiri ile aynı teknoloji sahip pek çok buzdolabı sadece marka farkı yüzünden yüzlerce lira daha pahalıya satılıyor.

Bir de inox muhabbeti var tabi ki, sadece inox olduğu için aynı özelliklere sahip buzdolabına yüksek miktarlarda para vermek durumunda kalabilirsiniz. Özellikle işin içinde kız tarafı/ erkek tarafı falan da olunca bu durum sanırım kaçınılmaz olurdu.

Buzdolabı Tavsiye

Buzdolabı tavsiyesini ihtiyaca ve bütçeye göre iki farklı kategoride incelemek daha doğru olacaktır. Kaç litre iç hacme sahip olduğu, ne kadar sürede soğuttuğu, buzluğunun aşağıda olması yada sayılabilecek onlarca farklı özellik ekstra para alması dışında pek bir şey katmıyor.

Bunu büyük bir samimiyetle söyleyebilirim. Şu an ben piyasada en iyi bilinen markanın en pahalı ürününü kullanıyorum. Buzdolabı buzdolabı değil sanki uzay üssü, o kadar çok özelliği var ki nasıl kullanacağımızı çözene kadar uzunca bir süre çalıştıramadık. Peki şimdi sorulması gereken soruya geliyorum hangi özelliğini kullanıyoruz? Sadece çalıştırıyoruz. O kadar, bizim istediğimiz biraz iç hacmi büyük olsun biraz da az yaksındı. Tam da istediğimiz gibi olduğunu söyleyebiliriz. O sebepten çok uzun uzun araştırmalar yapmaktan vazgeçin.

2017 Buzdolabı Fiyatları

Son derece detaylı bir konuya geldik, buzdolabı fiyatları 2017 yılı için şimdilik 400tl ile 18.000 tl arasında değişiklik gösteriyor. Yanlış duymadınız ortalama bir araba fiyatına buzdolabı satılıyor. Eğer yalınızda sabah İstanbul manzarasını izlemeyi düşünmüyorsanız bu buzdolabını tavsiye etmiyorum. Benim kullandığımı söylediğim yazının başında da belirttiğim en iyi buzdolabı 4.000 tl civarında bir fiyata sahip, yani 18.000 tl lik bir buzdolabı kullanmıyorum.

Buzdolabı Soğutmuyor

Önceki buzdolabımda böylesi bir sorunla karşılaşmıştım. Buzdolabım çalışıyordu ama ne yazık ki tam olarak soğutma yapmıyordu. Hal böyle olunca da o buzdolabında eskiyi getir yeniyi götür kampanyasından çamaşır makinesine indirim yaptırdım. O konuya da başka bir yazı da değineceğim.

 

Yorum yapın