Az Yakan Arabalar 2018

Benzin, mazot ve LPG fiyatlarında meydana gelen artış, son yıllarda araba alırken ekonomik olmasının yanı sıra az yakması kriterine de farklı bir bakış açısı ile bakmamıza sebep oldu. Özellikle son yıllarda araç satın almanın, satmanın, vergisi, kaskosu, sigortası derken fiyatlarının ciddi anlamda uçmasına da neden olmuştu.

Benzinli mi Dizel mi

Öncelikle bu sorunun cevabını bulması gerekiyor. Sıfır kilometre araç satın alırken ciddi anlamda bir uçurum olduğunu söylemek mümkün olurken senelik 10.000 km’den fazla yol yapmayan insanlara çoğunlukla benzinli yada lpgli modeller tavsiye ediliyor. Hal böyle olunca dizel araç almak istediğiniz zaman bu konu başlığına da özellikle eğilmeniz gerektiğinde fayda var diyebiliriz.

Tabi bir diğer konu başlığı da az yakan araç modellerine göre dizel mi benzinli mi olduğunun iyi belirlenmesi gerektiği diyebiliriz. Özellikle dizelin litre fiyatının benzine iyice yaklaşması ile birlikte ciddi anlamda makasın daralmaya başladığını da görebiliyoruz.

Az Yakan Araba Modelleri 2018

Öncelikle aşağıda listelediğim araçların büyük bir çoğunluğunun fabrika verilerine dayanarak yer aldığını söylemekte fayda var. Özellikle altını çizmem gereken bir diğer konu ise şu ana kadar şahsi deneyimlerime dayanarak hiçbir aracın fabrika verilerine göre bir tüketim yapmadığını söyleyebilirim.

  • Volkswagen Passat, Golf 1.6 TDI
  • Hyundai İ20 Dizel 6 ileri
  • Citroen C Elysee 1.6 HDI
  • Seat Leon 1.6 TDI
  • Toyota Auris 1.4 D 4D
  • Peugeot 508

Yukarıda listelediğimiz araçların sayısını artırabiliriz. Çoğunlukla 4 – 4.5 litre arası yakıt tüketimleri olduğunu söyleyebiliriz. En azından fabrika verilerini buna dayandırmak mümkün görünüyor. Son derece ekonomik görünen bu araçların modellerinin de buna uygun olarak pahalılandığını söylemek mümkün… Bu konuda siz değerli ziyaretçilerimizin yorumlarının da son derece büyük bir önem arz ettiğini belirtmek istiyorum.

Yorum yapın